Vetřelec

87%

Komentáře a recenze 111

Dle počtu bodů
Icorio
235 bodů
9
Klasika na kterou se čas od času rád znovu podívám.
brckounek
brckounek
215 bodů
10
Do dnes si pamatujina den, kdy jsem ho viděl poprvé. Byl to zážitek na který se nezapomíná :) Dle mého názoru zatím nikdo nenatočil lepší scifi s touto tématikou.
zdenda-subrt
214 bodů
10
Kultovní pecka, která mě nikdy neomrzí
anna-pytlikova
189 bodů
Před lety to na mě zapůsobilo, ale teď už ne.
Chalupa
Chalupa
170 bodů
9.5
Snad první film, při kterém jsem se bál podívat na plátno. A snad poslední, kterému jsem věřil.
Mysteriolord
144 bodů
9
Klenot Ridleyho Scotta, který možná nikdy nepřekoná. Je to 40 let starý film, takže se na to člověk musí dívat s rezervou, ale film je to krásný a stále jsem si v hlave opakoval, jak tohle mohli dokázat.
Booste356
Booste356
138 bodů
9
O Vetřelci by se mohlo učit jako o šabloně pro správnou hororovou atmosféru, žádný film nedokáže tak silně vtáhnout do děje, jako právě Vetřelec. Vedle fenomenální atmosféry snímek obohacují postavy, které se pro jednou v hororu chovají logicky, činí dobrá pragmatická rozhodnutí, to ale neznamená na sílu přilepený happy end. Dvouhodinová stopáž utekla pod tíhou neustálé hrozby velmi rychle. Na závěr bych rád vyslal trochu naivní přání, aby se moderní horory pokusili inspirovat Vetřelcem, jakožto nejlepším atmosferickým hororem, který byl kdy natočen.
Veeena
137 bodů
8.5
Nejlepší díl série :)
Asata
130 bodů
Film se mi velmi líbil, i vzhledem k tomu, že je skvěle natočený, vzhledem k době, kdy se natáčel. Dobré a uvěřitelné efekty doprovázené výbornými hereckými výkony. První díl je dobrý, i ostatní stojí za to shlédnout. I dnes má divákům co nabídnout. Snad až na provedení malého vetřelce.
MiLaCzech
MiLaCzech
123 bodů
10
Můj vstup do světa sci-fi / hororu je film Vetřelec. Půl filmu člověk vůbec netuší, kdo je hlavní hrdina a až poté zjistí, že tím je vlastně xenomorf. :) Na své stáří perfektně zpracovaný film s dokonale tísnivou atmosférou. Musím pochválit i herecké obsazení s Sigourney Weaver.
  • filmová klasika
  • atmosféra
  • xenomorf
  • pro mnohé už moc starý film