Profilový obrázek

Booste356

138

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Barry
    Barry (2018)
    9
    Barry je komplexní a taky paradoxní člověk, v jeden den je to emočně velmi nestabilní nájemný vrah a další den chladný herec s kamenným výrazem. Právě filozofie a rozpad Barryho postavy je nádherná ukázka správného character buildingu, jenž se během čtyř sérií mění, hledá a stále zůstává autentický, pochopitelný a logický. Všechno co udělá je špatné, což si uvědomuje, ale vždy ospravedlní a svým vlastním způsobem za své činy pyká. Jak už napovídá název, točí se kolem něj celý děj a všechny ostatní postavy - Bill Hader ve své roli naprostuje exceluje a dodává Barrymu přesně to, co mu chybí - herecký talent. Ač je Barry vrcholem svého seriálu, další části fungují skvěle - perfektní černý humor, který přichází přesně v moment, kdy je potřeba pro odlehčení a udržení tak akorát správné atmosféry. Těžko se cokoliv tomuto dílu vytýká, napadá mě občasná implementace tohoto absurdního humoru do reálného příběhu, což tak trochu ubírá na emočně zdrcujícím nervy drásajícím dramatickém rollercoastru, kterým Barry i přesto je.
    Odebrat z přátel: Dark web
    Odebrat z přátel: Dark web (2018)
    7
    Tento snímek mě ve skutečnosti příjemně překvapil, když pomineme nespočet plot holes, mírnou nelogičnost v chování některých postav a celkové nepochopení, jak funguje hackovaní, technologie, nebo internet vůbec, jedná se o vlastně opravdu skvělý hororový zážitek, který udrží vaši pozornost na celou stopáž. Film má zajímavý příběh, gradaci, i vyvrcholení, občas i kreativní scény a nápady. Samozřejmě nesmí chybět typická šablonizace postav od "zodpovědné holky" přes "ajťáka" až po "dětinského huliče". Když se na to tak dívám, ani nevím, čím mě tento film tak bavil, ale samotný fakt, že bavil, nejspíš stačí. Upřímné a objektivní hodnocení je tedy 7/10, v srdíčku a během koukání to, a vskutku nevím proč, mohlo být klidně i 8/10.
    Rozhodnutí nebo život
    Rozhodnutí nebo život (2022)
    3
    Snímek postrádá mnoho článků, a ty které obsahuje většinou fungují špatně. Začal bych hroznou volbou soundtracku a obecně hudby, zejména bych pak vypíchl část kdy naši hrdinové vstupují do opuštěné budovy za doprovodu přerušované silné basy, která mi hned připomněla začátek "All Quiet on the Western Front". Hororově se film snaží působit, ale tím i snaha končí, veškeré napínavé scény jsou buď něčím přerušeny, nedávají pořádně smysl, mají špatně zvolené tempo, nebo jednoduše nějak jinak nefungují. Premisa celého filmu by mohla býti i zajímavá, jenže si nedokáže určit jasná pravidla, celou stopáž tedy pak věnujete zjišťování co se děje, zatímco už se to děje, některé filmy jsou schopné na tento princip fungovat, tady tomu ale prostě něco chybělo. Chemie mezi postavami a dialogy jsou strašně neautentické, vlastně ani nedokážu popsat vztah obou hlavních hrdinů, jejich role působí strašně nuceně, našablovaně a účelově. Konec filmu je pak úplná tragédie, která by se dala rozebrat dál, a potažmo z finále filmu udělat ukázku jak přesně to nedělat.
    Slídil
    Slídil (2014)
    8
    Příběh, v němž hraje hlavní roli sociopatický Jake Gyllenhaal, a který rozestírá hranice mezi vášní, posedlostí a odhodláním. Velmi netradiční námět střídá ale vcelku šablonovaná struktura, jenž překvapivě skvěle funguje a to taky zejména díky vhodné gradaci a nádhernému budování postav (obzvlášť té hlavní). Po celou dobu snímku si vlastně říkáte, kam je to až schopné zajít, díky čemuž jsem plný obav očekával nějaký pohádkový happy end, kde údajná a domnělá spravedlnost zasáhne a vybalancuje dění ve světě. Třešničkou na dortu je právě závěr filmu, který není ale ani trochu takový, jaký jsem plný strachu předpovídal, což pak zkrášlilo nejasnou černobílou linii o morálce, lidskosti a nastavilo tak trochu nenápadné zrcadlo dnešní společnosti, která často posouvá vzájemnou lidskou pomoc na poslední místa v žebříčku hodnot.
    Chata v horách
    Chata v horách (2011)
    8
    Naprosto klasický hororový začátek střídá mysteriózní konspirační komedie, vrstvení snímku je právě jeho nejsilnější stránkou, film je přesně tak akorát klišoidní, aby si sám ze sebe dělal srandu, a tak akorát vtipný, aby nepřestal být děsivý. V moment, kdy už to začíná připomínat typické hororové blockbustery plné jumpscarů a ohraných příběhů a scén, přijde něco originálního, jakýsi twist, který vám připomene, že se naopak díváte na něco velmi unikátního. A naopak, když už snímek začně vypadat až moc chytře a překombinovaně, další scénka vás vrátí do reality plné zombíků a hloupých našablovaných (doslova našablovaných) teenagerů. Nakonec bych ještě vyzdvihl dokonalý humor a perfektní tempo.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+2

    Oblíbení tvůrci