Vetřelec

87%

Komentáře a recenze 111

Dle počtu bodů
Satecek
50 bodů
10
Účast na obnoven premiéře tohoto filmu byl úžasný zážitek. Vidět film v kině za to opravdu stoji. Stara dobra klasika.
Ryashi
39 bodů
10
[ THE BEST RIDLEY SCOTT ].Vzácný dílo,které vzniklo daleko před TERMINÁTOREM,nebo MATRIXEM a Scottova geniální režie se přiblížila do dnešní Sci-Fi doby,ikdyž mu chyběly velké peníze i zkušenosti,přesto dokázal vytvořit tísnivě mrazivý strach zákrytu neviditelnosti v geniálně sofistikované imerzi s perfektními efekty.VETŘELEC je důmyslně propracovaný snímek do nejmenšího detailu.V roce 1979 spadla mince na velmi dobrou stranu pro Scotta - VETŘELEC se stal nesmazatelnou stopou ve Sci-Fi žánru,kterou budeme neustále obdivovat a donekonečna nás bude uchvacovat.Prvotina dokonalé (xenoform) ságy a taky nejdumyslnější,nejdynamičtější a nejpropracovanější ze všech.VETŘELEC má dokonale vybudovanou ATMOSFÉRU v šíleném vesmírném tichu s tučně zapsaným písmem ve světové kinematografii.
Honza8753
Honza8753
38 bodů
9.5
Tento film patří mezi mé nejoblíbenější filmy, ale nechápu proč se hlavní hrdinka vracela pro tu kočku když mohla umřít. Na to jak je film starý vizuální efekty jsou výborný i když ne vynikající.Ve filmech vetřelec mi připadá xenomorph jako parazit než nevyspělá mimozemská bytost.
hascz
38 bodů
9.5
Když jsem ho viděl poprvé,tak jsem byl unesen, napětím jsem nemohl dýchat a když se na scéně objevila ta hnusná zubatá příšera,tak bych byl radši úplně někde jinde.Hlavní představitelka byla úžasná a k pomilování. A proto se vždy rád nechám vtáhnout do strašidelného a krvavého prožitku ve vesmírném provedení.
honza-drga
37 bodů
8
Ripleyova je ma jedna z nejlepsich filmovych postav. Tento film je kult a ja jsem jeden z mnoha fandu ;)
oli-koli
oli-koli
31 bodů
klasika
puszkailer-marek
30 bodů
9
Naprostá pecka. Jeden z nejlepších filmů své doby. Možná i současné. Má všechno co film mít má. Napětí, spád, myšlenku a perfektní závěr. Navíc herecké obsazení je bezkonkurenční, včetně samotného mimozemského tvora
gdoa
30 bodů
Super film, kultovka. :)
pekuc
22 bodů
9.5
Přelomový film. Přesně na té správné hranici - patří ještě mezi staré "biáky" - ovšem bez jejich naivity a zároveň mezi moderní filmy - ovšem bez jejich účelovosti, kvůli které spousta filmů z poslední doby navzdory technologické kvalitě nepůsobí věrohodně.
tedra
tedra
16 bodů
10
Nejlepší horror všech dob.