Sám doma

85%

Komentáře a recenze 62

Dle počtu bodů
tomlery
tomlery
2 141 bodů
9.5
Úžasný netypický vánoční film, který na Vánoce rozhodně nesmí chybět! Dobrý nápad a skvělá komedie. Samozřejmě žádné dítě by si s dvěma zloději nedokázalo takto poradit, a jde pouze o um scénáristů a režiséra, přesto je to perfektní film, u kterého se člověk neskutečně nasměje.
Kuca25
2 132 bodů
10
Pro mě je tenhle snímek naprosto dokonalý. Je to asi jeden z pěti vánočních filmů, které mě dokážou tolik unést a úplně přenést někam zpět do dětství kdy vánoce byli nejhezčí období v roce, že až do smrti za tenhle film budu vděčný. Herecký výkony tu sice nejdou dokonalý, ale baví mě tolik, že vlastně nakonec jsou a malý Culkin byl tenkrát na oscara. Příběh je to jednoduchý, ale naprosto dokonalý a celkově si myslím, že tu prostě všechno sedlo tak jak má a vznikl takhle obrovský kult. Jsem si jist, že i v 80 letech na to budu o vánocích koukat a pořád se cítit jako malý kluk. Sám doma, je pro mě snímek, jenž překračuje hranice filmu a je vlastně pro mě něčím víc. Možná za to hodně může režie Chrise Columbuse, který natočil nejeden můj dětský film, asi dokázal trefit moje dětství a nebo naopak mi ho celé formoval.
psico
psico
1 671 bodů
10
Hit každých Vánoc. Komedie, na které je dokonalé úplně všechno. Malý blonďatý spratek Macaulay Culkin, mokří banditi, jedinečná hudba a nespočet hlášek k popukání. "Harry, jdu do baráku!" Bez Kevina by Vánoce nebyly Vánoce. 100%
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
10
Jeden z filmů, bez kterého se Vánoce prostě strávit pořádně nedají. Již kultovní záležitost, další díly už byly méně kvalitní.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8.5
Povedená komedie spojená s mnoha vzpomínkami.
Pajmen
1 204 bodů
10
Vanocni klasika. Je to neco na zpusob neuveritelneho pribehu maleho chlapce, ktery se ocitne sam ve velkem dome a jeste vetsim meste. Ovsem ani zlodeji pres Vanoce nemaji klid a zdanlive prazdny dum se pro ne zda byt velmi lakavy. A maly chlapec preci nemuze byt prekazkou...
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
8
Již kultovní film. Hlavně o Vánocích vždy potěší. Jednou za čas se člověk rád pobaví a pokaždé zasměje. Doporučuji!
Peter12
Peter12
810 bodů
8.5
Tu niet čo dodať,stokrát pozreté a dokedy budem žiť,tak ešte viackrát si ho aj pozriem, veľmi rád. Sam doma patri do kategórie naj.komédií aspoň u mňa a vianočný čas si bez tejto rodinnej zábavy neviem ani predstaviť. Je tam veľa nelogických vecí, ale práve preto je vynikajúci. A môže byt veľa pokračovaný,ale sam doma 1,2 s M.Culkinom nič neprekoná. V tomto prípade originál je originál.
Milena107
729 bodů
8.5
Příjemná vánoční rodinná komedie, u které se vždy velmi pobavím.
Květka
Květka
711 bodů
7
Sám doma je právem patří mezi vánoční klasiky. Můžete se na něj dívat znovu a znovu a pořád vás baví. Výkon malého Macaluye Culkina je fenomenální. Je to jen odpočinkový film, tudíž tam není žádná extra zápletka, ale hlavní je to, že se u něho hezky pobavíte.