S čerty nejsou žerty

87%

Komentáře a recenze 71

Dle počtu bodů
farb
farb
2 064 bodů
10
Krásnými vzpomínkami provázená nostalgická podívaná se spoustou nezapomenutelných scén a výkonů (Karel Heřmánek je bůh... Hmn, pardon ĎÁBEL!). Moje nejoblíbenější pohádka, a dost možná i můj nejoblíbenější český "film".
karlik4801
1 942 bodů
8
Klasická česká pohádka, se kterou si musel dát režisér více práce, než si dokáží dnešní čeští režiséři vůbec představit. Vytvořit peklo a to bez pomocí vizuálních efektů a podobně, na česko v roce 1984 palec nahoru. Je to hezká podívaná s příjemným dějem. S čerty nejsou žerty není žádný problém. Vážně, klenot českého filmu.
psico
psico
1 671 bodů
10
Luxusní pohádka, lepší neznám!
Jonák
Jonák
1 665 bodů
8
Velmi nadprůměrná pohádka, která si zaslouží se řadit mezi ty nejlepší. Herecké výkony skvělé (babička Máchalová dle mého nejlepší). Film plný ikonických scén, legendárních hlášek a pěkných Uhlířovských písniček. Osobně mám ale radši jiné snímky, leč i tuto pohádku si vždy tak jednou do roka pustím - 8/10.
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
10
Pohádková klasika která je pravý opak Popelky. I když.. Dobro zvítězí v obou, ale tady je to tak trochu jako ze života. Hlášku " asi vítr Máchale" používám celkem často. Tady je názorně vidět proč jsou české pohádky nejlepší a nejhezčí. Je v nich humor, moudrost, poučení, ale hlavně jsou laskavé. Na rozdíl od bratří Grimmů nebo Andersena a jejich hororů...
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
u mě zatím nejlepší pohádka.
wiecej
1 452 bodů
10
Pro mě jedna z nejlepších pohádek, která kdy vznikla na našem území. Nejenom, že se u ní smějete od začátku do konce a snad každý z ní zná aspoň nějakou hlášku, ale samozřejmě nechybí i poučení, které u pohádek nesmí chybět.
Linhi
Linhi
1 324 bodů
10
Nejlepší česká pohádka vůbec, lepší už není a asi nebude a tak ať už peklo bylo, nebo nebylo, vymyšleno bylo dobře.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Naprosto kultovní česká pohádka, která je takřka nekonečnou studnicí nezapomenutelných filmových hlášek. Snímku silně přidává, že i jako komedie funguje velmi dobře, a díky tomu zaujme i staršího diváka. S čerty nejsou žerty je film o tom, že zlo nezůstane nepotrestáno a jako takový funguje přímo znamenitě. Stejně tak má divák fajn pocit, když sleduje, jak si protagonista nakonec nalezne cestu ke své princezně, jež ho, narozdíl od své sestry, skutečně miluje. S čerty nejsou žerty je česká klasika s vynikajím výchovným motivem a já ji proto rozhodně doporučuji ke zhlédnutí.
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
9
Jedna z nejlepších českých pohádek. Zlidovělé hlášky, krásné kostýmy, herecké výkony které jsou vynikající, úžasný prostor pekla a pyrotechnika z rukou tehdejších armádních pyrotechniků kteří si očividně tento pro ně nevšední úkol užívali. Kdo neviděl měl by to napravit.