Ragtime

74%
Ragtime

Ragtime je po Přeletu nad kukaččím hnízdem a muzikálu Vlasy prvním skutečným velkofilmem Miloše Formana. Režisér, proslulý touhou po dokonalosti, v něm jedinečným způsobem splétá dramatické osudy milionáře, který spáchal strašný zločin a černošského ragtimového pianisty donuceného okolnostmi vzít spravedlnost do svých rukou. To vše na pozadí velkolepých dekorací New Yorku z počátku tohoto století. Ragtime, první Formanův film u nás vydávaný na videu, byl nominován v osmi hlavních oscarových kategoriích.




Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
S filmy Miloše Formana mám občas trochu potíže a některé jeho kousky mě dokonce nudí ale v případě "Ragtime" je tomu přesně naopak. Působivý, dobový sníměk s precizní výpravou, skvělými herci a tak trochu dvěma příběhy. Nebo alespoň mě to tak přišlo. Velice dobrý film.
Pete69
Pete69
32 233 bodů
7
Dlouho jsem váhal nad hodnocením mezi sedmdesáti a osmdesáti procenty, ale nakonec jsem sáhl k tomu slabšímu. Pěkné téma a výkon hlavního hrdiny, nádherné kostýmy a spousta komparzistů v nich, nádherná stará Amerika a samozřejmě výborná režie Miloše Formana a klasicky výborná kamera Miroslava Ondříčka. Na straně druhé je to až moc vyšperkované a nepůsobí to tak věrohodně. Celkově je to ale moc pěkný snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 530 bodů
8
Velmi nedoceněné Formanovo drama. Emoce nejsou o nic slabší, vedení herců coby základ Formanova kumštu o nic méně přesné. Nechápu, proč se Ragtime neprosadilo, pro mě má vše, co od Formana potřebuju ke spokojenosti.

Dodatečné informace

Původní název:
Ragtime (více)
  • USA Ragtime
Země původu:
USA
Knižní předloha:

Podobné