Philadelphia

80%
Philadelphia
Plakát traileru

Andrew Beckett je právník. Mladý, brilantní právník. Homosexuál, infikovaný virem HIV. Svou nemoc dlouho tají, přesvědčen o tom, že s jeho službou klientům nesouvisí. A pak je jednoho dne propuštěn, údajně pro pracovní neschopnost. Ale Andy ví, proč přišel o místo. Připravily ho o ní předsudky, strach, panika a odpor. Diskriminace . Ví, že jeho čas je sečten, ale nevzdává se. Hledá právníka, který by mu pomohl v procesu s jeho mateřskou firmou - a nachází. Černý Joe Miller není tak úspěšný, jako býval Andy, ale jeho vytrvalá víra v právo z něj činí ideálního spojence. Přesto se však zdráhá přijmout Beckettův případ. Stejně jako obžalovaní, jako porota, jako všichni ostatní, i on nemá rád homosexuály, oškliví si je a štítí se AIDS. A snad právě pro svůj odpor nakonec přijímá, přesvědčen o tom, že ve městě, kde byla vyhlášena americká ústava, zaručují rovnost všech, nelze tento boj vzdát. Soudní spor začíná...

Inspiraci k natočení filmu bylo údajně onemocnění blízkého přítele režiséra J. Demmeho na AIDS.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Je to sice emocionální parazit,ale funguje sakra dobře. Hlavní hrdina v podání Toma Hanksa je ztvárněný naprosto geniálně a proto není problém se vžít do jeho pocitů. Lhal bych kdybych řekl,že jsem u filmu neuronil slzu,protože to snad ani nejde. Titulní Oscarová píseň od Bruce jen podtrhuje kvalitu tohoto filmu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Tom Hanks a Denzel Washington.. To prostě zafungovalo a nemohlo to špatně dopadnout. Příběh je silný i celé dvě hodiny mě to nenechalo v klidu. V době, kdy vznikla Philadelphia to mělo smysl, ale v dnešní době, kdy je pomalu v menšině HIV bílý nenakažený heterosexuál už je film spíš k nasrání.. A klidně palce dolů. Filmu přesto 90% !!
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
O něco delší, depresivnější a sentimentálnější epizoda Matlocka. Těží to z výběru herců a právě oné všudypřítomné deprese, ovšem nejednou jsem měl pocit prvoplánovosti a nucenosti.

Dodatečné informace

Původní název:
Philadelphia (více)
  • USA Philadelphia
Premiéra v ČR:
10. 3. 1994
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
26 mil. USD
Tržby:
206,68 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Philadelphia je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch