Paraplíčka ze Cherbourgu

73%
Paraplíčka ze Cherbourgu
Plakát traileru
Cherbourg, listopad 1957. Madame Emery a její dcera Geneviève vlastní obchod nazvaný Paraplíčka ze Cherbourgu. Geneviève se zamiluje do Guye, dílenského automechanika. Její matka se vztahem nesouhlasí. Mladík, kterého vychovala těžce nemocná teta, musí brzy narukovat do války v Alžírsku. Zamilovaný pár se musí rozloučit. Těhotná Geneviève propadá zoufalství, protože má od svého milého jen málo zpráv. Na nátlak své matky se provdá za Rolanda Cassarda, bohatého obchodníka s drahými kameny. Spolu s matkou opouští Cherbourg.



olga-pu
20 075 bodů
9
Krásný film,nádherná hudba
Fingon
16 886 bodů
6
Těžké zklamání. Pravděpodobně jsem nebyl připraven na film, ve kterém se nemluví a jen zpívá. Nicméně se mi nelíbíl ani zpěv, ani hudba, ani příběh a dokonce ani ta bloncka (Denevue).
Volpe
Volpe
1 731 bodů
10
Experiment, který se zdaleka nevztahuje pouze k hollywoodským muzikálům, ale především navazuje na tradici francouzského boulevard theatre - ke které zkrátka patří zpěv, jednoduchý účelný příběh nebo výrazná stylizace - a snaží se ji dále rozvíjet - např. dlouhými záběry či nonstop hudbou. Není náhoda, že film získal v roce 1964 Grand Prix na festivalu v Cannes.

Dodatečné informace

Původní název:
Les Parapluies de Cherbourg (více)
  • Francie Paraplíčka ze Cherbourgu
  • Francie Les Parapluies de Cherbourg
  • Francie Die Regenschirme von Cherbourg
  • Francie Parasolki z Cherbourga
  • Francie Pigen med paraplyerne
  • Francie The Umbrellas of Cherbourg
Země původu:
Francie, Západní Německo