Na ostří nože

72%
Na ostří nože
Plakát traileru

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a bilionáře Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Kvalitní dobrodružný survive snímek o boji dvou mužů proti přírodě. Na svou dobu se může Na ostří nože chlubit dobře nasnímanou a hlavně věrohodnou scénu boje s medvědem. Záběry Aljašské přírody jsou krásné a právě prostředí filmu má lví zásluhu na mém celkovém hodnocení.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Tři hvězdy světového filmu: sir Anthony Hopkins (divák by mu uvěřil, že je zkušeným skautem) jako Charles Morse, Alec Baldwin jako jeho zrádný (a posléze spravedlivě potrestaný) přítel Robert Green a hlavní filmová hvězda - ochočený kodiak Bart the Bear (poprvé exceloval ve filmu Medvědi, pak v Legendě o vášni) v roli hladového medvěda pronásledujícího tři (posléze dva) ztroskotance. Významnou roli hrají hodinky s vyrytým věnováním.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Extrémní dobrodružný snímek o vůli přežít v zimní divočině po ztroskotání letadla dvou charakterově a společensky naprosto odlišných lidí. Velmi zajímavý příběh podpořený překrásnými scenériemi ukazující různé techniky přežití, které nejsou žádným výmyslem. Milionář znalý různých věcí a způsobů jen teoreticky a módní fotograf naopak neznalý ničeho. Charles Morse má snad všechny vlastnosti pro přežití. Odvahu, vytrvalost, motivaci, vynalézavost, optimismus a důstojnost. Naopak Robert Green se nemá pyšnit čím. Je zbabělý, žárlivý, chamtivý, podvodný. A oba mají nemalou touhu přežít a dostat se do bezpečí s ohromným a hodně naštvaným medvědem v zádech. Snímek po filozofické stránce velmi poučný. V takové situaci všechno souvisí se vším a tak se pro oba jedná o skutečnou a největší životní zkoušku. Příběh o přežití v divočině, který má co ukázat.

Dodatečné informace

Původní název:
The Edge (více)
  • USA Na ostří nože
  • USA The Edge
  • USA Na ostrie noža
Země původu:
USA
Tržby:
43,31 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Na ostří nože je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch