Mortal Kombat

66%
Mortal Kombat

Mortal Kombat je jedna z nejpopulárnějších herních sérií historie. V roce 1995 se dočkala také osobité filmové verze. Její tvůrci se snaží maximálně zachovat styl počítačové hry, a tak je vlastně celý příběh pouze řadou atraktivních soubojů různých protivníků. Na počátku démonický zloduch a polykač duší Shang Tsung různými úskoky přiláká na palubu starobylé plachetnice skupinu bojovníků - mnicha Liu Kanga, který chce pomstít smrt svého mladšího bratra, herce Johnnyho Cage, kterého už nebaví hrát v hloupých filmech, policistku Sonju Bladeovou, která pronásleduje nebezpečného zločince. Loď trojici odveze do jiné dimenze, kde se má na tropickém ostrově celý turnaj konat. Jejich rádcem a duchovním vůdcem se stane mystický Lord Rayden, bůh hromu a blesku. Ten hrdinům odhalí, že jejich vítězství či prohra rozhodne o příští budoucnosti světa, protože nejde o obyčejný turnaj, ale o mystické střetnutí dobra a zla.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Ať je to jak chce,tak já jsem obrovskej fanda Mortal Kombat a i proto nemůžu jinak než hodnotit 70%. Je to sice béčkové,ale všichni herci jsou prostě skvělý a mým oblíbeným herním hrdinům vtiskli reálné tváře. Souboje jsou zábavné a nápadité a patří k hnacímu motoru filmu. Tohle je moje dětství,mladí a dospělost. Nesmrtelná klasika
Pete69
Pete69
30 219 bodů
7
V devadesátkách jsme s kamarádama na předpotopní konzoli hráli Mortal Kombat až nás bolely prsty a významná část bojovníku ze hry se objevuje i ve filmu.. asi budu z nostalgie hodnotit trošku výše. :) Film má zajímavý vizuál, bojovníci vypadají skoro jako ve hře a to je paráda. Souboje však většinou nevypadají moc dobře a to je hlavní mínus filmu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 465 bodů
5
Tři znalci bojového umění jsou povoláni do tajemného ostrova, kde mají soutěžit v turnaji, jehož výsledek rozhodne o osudu světa. Tak nějak ve zkratce by se dala shrnout velice skromná dějová linka snímku natočeném podle ve své době velice populární PC hry. A kdo na ni pamatuje, ví, že tam šlo pouze o souboje a o nějakém příběhu si mohl hráč nechat jenom zdát. Jen se na každý zápas střídalo prostředí. Tvůrci do děje nezapomněli zasadit ani již velice provařenou šablonu, která v polovině 90. let už prostě nebavila a tím je msta mrtvého bratra. Snímek je tedy veden velice zkratkovitě bez pořádného příběhu se zaměřením převážně na souboje, které mají i vlivem soundtracku jen pobavit. Film jako takový je naprostá katastrofa, až překvapí, že na režisérské stoličce seděl Paul W.S. Anderson. Speciální efekty typické na svou dobu jsou dnes už spíše k smíchu. A ty dialogy. Hrůza. A nějaká ta atmosféra, přirozený vývoj, či napětí? Nechme toho. Nebýt to podle hry, snímek by byl absolutně strhán. Takhle ji podrží alespoň herní fanoušci.


Dodatečné informace

Původní název:
Mortal Kombat (více)
  • USA Mortal Kombat
  • USA Mortal Kombat - Boj na život a na smrt
Premiéra v ČR:
30. 11. 1995
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
122,2 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Mortal Kombat