Začal se natáčet druhý Mortal Kombat

Začal se natáčet druhý Mortal Kombat
Filmová adaptace Mortal Kombat (2021) | Warner Bros.
Mortal Kombat 2
Mortal Kombat 2
Nově jsou pro Mortal Kombat 2 potvrzení herci Martyn Ford (Shao Kahn), Desmond Chiam (král Jerrod), Ana Thu Nguyen (královna Sindel) a Damon Herriman (démon Quan Chi). Herriman v předchozím filmu z roku 2021 namluvil postavu Kabala. Tvůrci potvrdili rovněž účast hvězdného Karla Urbana (Johnny Cage), Tati Gabrielle (Jade) a Adeline Rudolph (Kitana). V připravovaném filmu by se měl objevit i Baraka, nevypočitatelný násilník rasy Tarkatansů z Outworldu. O příběhu nicméně autoři zatím nic nesdělili.
Mortal Kombat (2021)
Mortal Kombat (2021) | Warner Bros.
Mortal Kombat z roku 2021 produkovaný Jamesem Wanem (série Saw, Insidious a další) utržil celosvětově necelých 85 milionů dolarů při rozpočtu 55 mega. Lepší výsledek v rámci kin zhatila pandemie a omezené možnosti projekcí. Snímek se promítal též na HBO Max, kde ho během premiérového víkendu zhlédly téměř 4 miliony domácností, což v té době pro streamovací platformu představovalo historický rekord.
Vůbec první film Mortal Kombat adaptující populární videohru vstoupil do kin roku 1995 a při rozpočtu 20 milionů dolarů utržil velmi solidních 122 mega. Režíroval ho Paul W. S. Anderson, jehož později proslavila série Resident Evil, adaptující jinou populární počítačovou hru, s Millou Jovovich v hlavní roli.
Mortal Kombat jde navzdory smíšeným reakcím do druhého kola
Filmy27. 4. 2021
Mortal Kombat jde navzdory smíšeným reakcím do druhého kola
zdroje: Kinobox, Bloody Disgusting, Box Office Mojo, The Numbers