Ghost in the Shell

65%

Komentáře a recenze 48

Dle počtu bodů
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Věděl jsem že tento film není originál, spíš nějaký reboot, nic méně to bylo docela zajímavé mysteriózní scifi, které mě docela vtáhlo. Scarlett je prostě herečka kterou budu milovat v každé roli za jakékoliv situace. Pro fanoušky mysteriózního scifi, který vám nedá odpovědi na všechno, budete spokojeni.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5.5
Přišlo mi to jako pokus o styl Blade Runnera z roku 1982, který má vynikající příběh, atmosféru, ale tento film je jen odvážný pokus. Vizuál se zdál být na začátku zajímavý, jenže stará auta v budoucnosti, dnešní cigára ( asi zaplaceno tabákovým průmyslem, jako vždy ) a některé dekorace to celé zbouraly. Bohužel příběh je takový jaký je, celkem prázdný, některé scény jsou legrační ( souboj lidí proti stroji...proč ), patetické situace jsou někdy ke smíchu, stejně jako v určitých momnetech postava akčního starého asijského zástupce vlády. Těšil jsem se, možná to byla chyba.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6.5
Scarlett Johansson by si měla začít sakra hlídat, do jakých projektů se pouští. Asijská manga a anime jdou úplně mimo mě. Blockbustery v posledních letech chtě nechtě hloupnou, kolikrát se smíří s průměrem, tady to není jinak. Zápletku moc neřeším, respektive jsem se (asi svou chybou) ztrácel a spíš se soustředil na akci než na děj. Scarlett tak má na kontě další fádní roli, divák pohled na nejmodernější vizuální efekt, ale ten se lehce omrzí. Chybí nadhled, chybí humor, místy je to až moc umělé. Ale zmiňovaná akce si sedla, častokrát doslova lahodí oku.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Fascinující a úžasné od prvního záběru po poslední tón soundtracku. Po zcela strhující Lucy se Scarlett objevuje v dalším progresivním sci-fi snímku. A i když tentokrát tempo není tak smrtící, hubu dokořán jsem měl stejně. Jenom nechápu, proč tam jedna postava musela mluvit japonsky a to i v dabingu. Tím si ale tento nápady doslova nabitý snímek nemusíme kazit. Nápady, u nichž vám pokaždé prolétne hlavou, zda tato technologie už existuje, zda je ve vývoji, nebo zda je to vážně jen sci-fi. Tak, víc už z prvního shlédnutí asi nevymáčknu. Druhé bude ale následovat nejspíš velmi brzy. Tak uvidíme.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
6
Kyberpunkové dobrodružství, kterému tak nějak něco chybí. Pravděpodobně je zapříčiněno tím, že to není tak úplně podle Hollywoodského mustru. A překvapivě mi to opravdu vadilo. Výsledek je pilot k seriálu s hezkým vizuálem, ale bez přidané hodnoty. A je to škoda. Snad death note dopadne líp.
naineko
naineko
1 549 bodů
9
My name is Major Mira Killian...
zhruba v tomhle místě se to podělalo. Tak moc jsem se bál, že to amíci podělají, až jsem tomu pocitu podlehl. A trvalo zbytek filmu se z toho vylízat. I tak jsem z kina odcházel rozpolcený.
"Původní" GITS anime je klasika. Nicméně ještě před tím byla manga. A té (resp. těm) mají rozhodně mnohem blíže S.A.C. série. Vzhledem k tomu, že ProductionI.G S.A.C. (potažmo i Arise) prezentují jako alternativní verze příběhu, nemám potíž vnímat i verzi hranou odděleně. Stejně tak nelpím na filozofickém přesahu man-machine prvního anime. (Krom toho Innocence mi v tomhle směru přídje ještě o něco lepší a Arise posunem ke zkoumání přerodu politické společnosti ve společnost korporátní to celé ještě vylepšilo. A je asi na místě připomenout, že v japonštině se tohle všechno nejmenuje Ghost in the Shell, ale Kókaku kidótai, takže řekněme něco ve smyslu Zvláštní jednotka.)
Nicméně z kina jsem odcházel rozpolcený. Nedalo mi to a po dvou měsících jsem shlédl camrip verzi. Což dnes kvituji jako dobré rozhodnutí. Vizual šel do pozadí a mohl jsem víc rozebírat, co se vlastně děje a co se říká. Po shlédnutí v BR kvalitě se rozpolcenost zcela vytratila.
Za mě můžu říct, že Sandersovi se věc podařila. Jsou tam odkazy snad na všechny předchozí GITS a spousty kultovních scén (a jako bonus snad i jeden vtípek směrem k Star Wars), přičemž je to samostatný příběh, který zas řeší něco trochu jiného nějak jinak. Vykreslený svět je "zdravě" kyberpunkově drsný a špinavý.
Myslím si, že jak skalní fanoušci tak GITS nepolíbení si tu můžou najít to své. Pokud budou chtít.

Trochu jsem se bál, že BR 2049 bude víc GITS než GITS a... nestalo se (e;
brcolka
brcolka
1 045 bodů
7
Ghost in the Shell. Asi se mi to i trochu líbilo. Scarletka ve své nicmoc verzi. Ale efekty a prostředí filmy se mi celkem líbilo ale příběh pokulhával za efekty. Myslím že to bylo natočené na motivy hry. Tak po shlédnutí bych si to zahrál i když nejsem žádný hráč.
Lucyen
Lucyen
919 bodů
7.5
Film mě neurazil, ale ani nezaujal natolik, abych měla chuť si ho pustit znovu. Vizuálně se na něj koukat dělo, ale pokud znáte původní Ghost in the Shell, tohle zpracování pro vás bude spíš zklamáním. Scarlett Johansson je pro tento film škoda a měla by raději hrát jinde.
CarnTheSlayer
CarnTheSlayer
877 bodů
8
Tak film kolísal mezi dvěma a třema hvězdama, ale on to byl tak nemožně milý a zábavný "fan-service", že ty čtyři to i dostalo, ale jinak to byl původní anime seriál a anime filmy (pro zajímavost, k manze jsem se já, chudák, ještě nedostal, budu ji muset někdy konečně koupit) naplácané tak nějak dohromady. Neurazí to, ale mohlo to být i lepší.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
7
Americká předělávka klasické japonské anime, která si zasloužila ke své popularitě asi poněkud jiné zfilmování. I tak lze vyzdvihnout snahu filmařů přivést tento příběh na filmové plátno a představit ho širšímu publiku, které ještě nemělo příležitost s příběhem se blíže seznámit. Pokud Vás daný styl láká, nelze jen doporučit film shlédnout a udělat si vlastní názor.