Ghost in the Shell

65%
Ghost in the Shell

Kultovní japonské anime Ghost in the Shell se stalo základním inspiračním pilířem pro legendární trilogii Matrix. Teď přišel čas, aby tahle kyberpunková perla sama zazářila na filmovém plátně. Využila k tomu režiséra Ruperta Sanderse a hlavně Scarlett Johansson, jednu z nejlepších hereček své generace, která navíc v Lucy a Avengers předvedla, jak dokážou být její hrdinky nebezpečné.

Ze stejné líhně totiž pochází i Major, velitelka Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak…(Cinemart)




Recenze: Ghost in the Shell

Kinobox.cz
50%

Nemůžu říct, že by šlo o katastrofální filmové dílo. Pokud vám je 12-15 let, možná v něm najdete i cosi hlubokého. Ale rozhodně jde o katastrofální remake a o ten nejhorší případ toho, co se může stát, když se něco "zhollywoodizuje".


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Ghost in the Shell mě už od začátku nechalo zcela chladným. Poté jsem viděl v kině ukázku a jediné co se mi při sledování honilo hlavou bylo to,že to bude hrozná prasečina se sexy Scarlett Johansson v hlavní roli a vlastně jsem měl i pravdu. Ztvárnění budoucnosti , všech těch robotů a blbůstek měli tvůrci zmáklé na jedničku,ale samotný příběh příběh zase taková hitparáda není a navíc ho tvůrci pojali až příliš vážně. Ve filmu byla spousta míst,které se daly trochu odlehčit a autoři mohli klidně zabrnkat i na komediální strunu. Chápu,že v tomto snímku šlo hlavně o skvělý vizuál,ale na tom se prostě nedá stavět celý film.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Csifárna jako vyšitá, krásně temná budoucnost a docela uvěřitelný děj z hlediska toho, že se lidstvo začne vylepšovat pomoci kyberdoplňků. Děj se pozvolna vyvíjí a tahne se v pomalé temné a tajemné lince, která mi byla sympatická. Za mě kvalitní snímek - 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Ta sošná strnulost mi nevadila, stejně jako okázalé myšlenkování. Nějak se to k tomu všemu hodilo. Možná i proto, že moje očekávání byla poměrně opatrná, je to nejen naplnilo, ale i mírně překonalo - v tom, že jsem se nenudil, že to nedělalo ostudu předloze a že mě uspokojila vizuální stránka. Za neexistující 3D body strhávat nebudu, ale bylo fakt špatný, jinak ok. Asi není co víc řešit. Prostě fajn kino. 3 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Ghost in the Shell (více)
  • USA Ghost in the Shell
  • USA Duch ve stroji
Premiéra v ČR:
30. 3. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
169,8 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ghost in the Shell je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch