Chata v horách

69%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
3.5
Nedovařený bratránek již nedovařeného Tucker & Dale vs. Zlo, kde otočení několika žánrových klišé občas probudí z letargie, jenže tím to hasne.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
První polovina mě nutila pořád přemýšlet, proč je kolem toho takové haló, když je to dost obyčejná vyvražďovačka. Druhá polovina mi teprve tuto záhadu osvětlila a začala opravdu skvělá jízda, při které jsem nestačil valit oči a často i smát se. Opravdu to pak byl nářez až do konce, takže výsledek super a pro fanoušky hororových monster prostě pastva pro oči.
Krupe
Krupe
2 278 bodů
8
Na horory moc nejsem , ale tento nemá chybu. Slušná vyvražďovačka s hereckým překvapením, alespoň pro mě, na konci. Skoro mě přešla chuť jet o víkendu na chatu :)
farb
farb
2 064 bodů
8
Perfektní žánrová hra, která donutí člověka k velké pozornosti, nenechá ho vydechnout a až dokonce nepřestane oslňovat nápady.
karlik4801
1 942 bodů
8.5
Do půlky to bylo horor jako každý druhý a pak se to hodně změnilo. Ukázala se ta světlá stránka a taky o hodně zajímavější stránka. Všechny ty monstra co ve filmu byly, i hlavní děj nabral nové obrátky a rázem jsem věděl o co všechno v tomhle snímku jde. A pak skvělý konec. Chris Hemsworth se mohl dostat do té zajímavější části, no škoda.
naineko
naineko
1 542 bodů
10
Tak tohle je neskutečně vymazlená věcička. Odkaz stíhá odkaz a oba si pohrávají s klišé i žánrem. A taky s divákem. Scény jsou napsané a natočené a celek je nastříhaný a hudebně doplněný tak, aby všechno pořád bylo podobné a povědomé, ale při tom úplně jinak. Nic pro skalní a zaryté fanoušky horroru. Pro fanoušky filmu must have.
Pajmen
1 204 bodů
7.5
Překvapivě dobrý horor. Seznamování s našimi hrdiny na úplném začátku by mohlo být lepší, jelikož mi to dost připomínalo trapné a laciné teenagerovské komedie, ale zachraňovala to druhá dějová linie. Ta se odehrává v jakémsi uzavřeném komplexu a vůbec to nevypadá, že by to mělo mít něco společného s první dějovou linií. Postupem času se ale navzájem přibližují a v grandiózním finále se protnou.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
8.5
Chata v horách mě velmi mile překvapila a vím určitě, že bych v ní nechtěl strávit ani vášní provoněný víkend s dlouhonohou dobře vyvinutou blondýnkou nabízející mi krom své prudké inteligence i svoji nevinnost. Raději se spokojím se samotou, co nejdále od tohoto líbezného, bohem zatraceného místa. I přesto musím přiznat, že bych rád Chatu v horách ještě někdy navštívil v nějakém z dalších dílů pokropených krví, pokud tedy ta krev nebude moje a já budu moct vše bezpečně sledovat na ploše promítané, z pohodlné sedačky umístěné v dobře uzamčené místnosti mého rodného vigvamu.
Punisher
Punisher
847 bodů
7
Film pojatý úplně z jiného konce a vytvořený tak, že divák si pořád říká..co to sakra..člověk sleduje film a najednou zjistí, že vlastně jde o úplně něco jiného a celý film je jinak.
  • originalita
  • odkazy na jiné horor. filmy
hovorkok
hovorkok
647 bodů
4.5
Z tohoto filmu jsem trochu na rozpacích. Absolutně nevím, co si o tom mám myslet, jestli to Goddard myslel vážně, nebo mělo jít o pouhou srandu. Pokud si chci pustit horor, tak se chci bát, tohle mi ale moc hrůzu nahánějící nepřišlo. Nejenže zombieci byli divně udělaní, ale celkově příběh filmu mi přišel silně, jak to říct, zvláštní. Nejdříve jsem si říkala, že si snad dělají legraci, že do nějaké reality show a pro pobavení zabíjejí mladé lidi, co přijedou na chatu. Pak ale přišla Sigourney Weaver a začala o zničení světa, tak to už na mě bylo příliš. Nebýt zničení světa, nebyla by Chata v horách tak hloupá, jednoduše bych si přiznala, že je to dost drsná reality show, psala o lidské zkaženosti a možná bych se přiklonila i k těm třem hvězdičkám. Takhle ale nemůžu jinak. Jako nevtipnou parodii bych to asi přijala, jako horor rozhodně ne.