Salt

61%
Salt
Plakát traileru

Evelyn Salt (Angelina Jolie) je agentkou CIA, která složila přísahu služby, cti a vlasti. Když je přeběhlíkem obviněna, že je ruskou prozatímní nečinnou špiónkou, Salt uteče, aby očistila své jméno a jednou provždy dokázala, že je vlastenka. Za použití všech svých schopností a roků zkušeností jako tajná agentka se musí vyhnout zajetí a ochránit svého manžela, jinak nejmocnější světové síly vymažou jakoukoli stopu o její existenci.




Recenze: Salt

Kinobox.cz
60%

Přepisování je znát – scénář je ohromnou patlaninou stylů a nápadů, která postrádá pevnou dramaturgii. Jolie je každopádně vynikající. V současném Hollywood je dost možná jedinou ženou, která může v akčních scénách předvádět prakticky cokoli a nevypadá u toho směšně.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
8
Svižný a brutálně uhánějící akční snímek, kde jsem měl dojem, že agentka ztvárněná Angelinou Jolie je snad přímo dcera Johna Ramba. Kdyby skutečně někdo takový existoval, to by se děli ve světě věci. Ale bohužel, taková představa je stejně tak nereálná, jako je nereálný celý tento příběh. Ale proč si tím kazit filmový zážitek? Příběh má také svoji určitou zvláštnost. Je zcela nepředvídatelný. Tolik zvratů v ději dlouho vidět nebylo. Celou dobu jsem skutečně nevěděl, na čí straně agentka Evelyn Salt vlastně je. Jako akční film splňuje všechny tendence akční zábavy.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Dobře natočený, bohužel ale značně hloupý thriller, jemuž by buď slušelo víc akce, nebo značně přepsaný scénář. A sama Jolie je tu trestuhodně nevyužitá, nebo naopak přebytečná.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
4
No, no... Co k tomu říct? To byla řečnická otázka. Angelina hezká, příběh v reálným světě samozřejmě blbost jak noha od klavíra v gumákách a myšlení postav jak z koupelny s fénem ve vaně. Když ale přijmete základní myšlenku filmu, že to bude akce a že se dá přežít všechno možný, tak se možná budete aji bavit. Mě to ale spadne někam do poloprázdna nebo vzduchoprázdna nebo někam, kde chodí prázdno dávat dobrou noc. Náběh na dvojku slibuje pokračování a přestože to nebyl žádnej zázrak, hrozí mi že se na to kouknu...

Dodatečné informace

Původní název:
Salt (více)
  • USA Salt
  • USA Saltová
Premiéra v ČR:
12. 8. 2010
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
293,33 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Salt je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch