Hra o trůny

89%

Komentáře a recenze 73

Dle počtu bodů
Atchyroz
3 401 bodů
10
Winter is coming! Hra o trůny je pro mě takovou seriálovou srdeční záležitostí, protože jsem díky téhle show začal sledovat více seriálů a možná ji trochu nadržuji, protože je tato fantasy výpravná sága svým tématem a stylem přesně pro mně. Asi není třeba představovat to neskutečné množství postav s dlouhými, nápaditými dějovými linkami plné nečekaných zvratů a úmrtí. Hra o trůny ve svých pozdějších řadách svou obrovskou výpravou a expozicí dosáhla rozpočtu hollywoodských filmů a šlo to znát již od začátku. Děj točící se ze začátku hlavně kolem oblíbeného rodu Starků mě naprosto dostal už v prvních dílech a do seriálu jsem se naprosto zamiloval. Dnes po jeho ukončení musím vyzdvihnout prvních šest řad, které jsou v rámci seriálové tvorby naprostý masterpeace a to i díky dobré knižní předloze, které se držely. Bohužel v posledních dvou sezónách se od toho kvůli stále nedokončeným kniham upustilo a na kvalitě a scénáři to bylo hodně znát. Zatím co 7. série byla v tomto ještě celkem snesitelná, finální řada se svými mnoha problémy spadla na úplné dno. I přes ten ve všech ohledech špatný konec tady pořád máme fantastických prvních šest sérií s naprosto nezapomenutelnými momenty a milovanými postavami.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Five times stronger than fantasy feature film...
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 261 bodů
9
Až po deseti letech sem našel odhodlání se podívat na tu BOMBU jak všichni kolem mě říkávali.a jako musím vrict že to nebylo vůbec marné.takhle komplexni a promyšlenou zápletku jsem asi ještě neviděl,to množství intrik, zápletek, smyček a přesmyček sem asi v seriálu neviděl,na mě tedy až moc sexu,m krásnou milující a milovanou ženu,a koukat se s ní na hru o trůny bylo chvílemi koukat jako na soft porno.ale jinak fajn příběh postavy,které jsou moc dobře rozvíjeny,i pěkný vizual,už chápu proč to všichni tak žrali,a taky proč všichni nadávali na poslední sérii
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
7.5
Fenomenální seriál o boji několika významných rodu o vládu. Velká nákladná výprava seriálu, krásné historické róby a účesy, majestátní prostředí hradů. Vtáhne do děje a když začne nudit, opět vás něčím překvapí. Samozřejmě je zde i láska, hra o majetky, sociální i morální témata.
Kuca25
2 132 bodů
10
Seriál který se ne jenom vyrovná většině středověkých filmů on je i před čí. Tak nevyzpytatelný seriál tu nikdy před tím nebyl. Děj a průběh celým veledílem je dopředu výborně připraven a my jako diváci můžem každým dílem jen žasnou co se znovu stalo. Snad nikdy se nestalo abych se na novou epizodu těšil víc než na Hry o trůny, celkově vzato je to nepropracovanější seriál všech dob.
farb
farb
2 064 bodů
9
Tak tohle je prostě naprosto dokonalý! Od Band of Brothers tu nebyl seriál, který by si mě tak podmanil. A to jsem si ze začátku myslel, že se mi něco takovýho nikdy nemůže líbit. Jak jsem rád, že jsem se spletl. Tak úžasný fantasy svět, ale s minimem klasických fantasy prvků ( skvělý úvod prvního dílu, pár zmínek o dracích a sem tam nějákých kouzlech- a pak dlouho nic), což je možná důvodem mého uchvácení. Ale nejen to. Tak "živé", skvělé a odporné postavy jsem snad v žádném jiném seriálu neviděl. Plus naprosto dokonale odzbrojující a totálně dechberoucí a zcela nečekané zvraty...WOW! Smekám před HBO a těším se na další řadu. 100%!!!!!!!! EPIZODY: Každý díl je unikát, ale ten poslední... to je teda něco ( emoce, bitvy, úžasný výjezd noční hlídky a ta poslední scéna...). POSTAVY: Absolutně nejvíc mi k srdci přirostl lord Eddard ,,Ned" Stark ( Sean Bean), a jeho bastard Jon Sníh ( Kit Harington). A ke konci sezony vzrůstaly sympatie k Tyrionu ,, Skřetu" Lannisterovi (Peter Dinklage). Jo a ještě - Tak krásný úvodní intro jsem už dlouho neviděl. Při každé další epizodě jsem ho hltal čím dál víc.
karlik4801
1 942 bodů
10
Už od začátku dramatem napěchovaný příběh. Krásně ztvárněné myšlení postav, jako kdybych věděl co od nich očekávat. Ve Hře o trůny je velké množství lidí, až v tom pomalu začíná být zmatek. Pro hlavní dějovou linii si ale stačí zapamatovat pár obličejů a je vystaráno. Od nějakého pátého dílu už ale postavy začínají promlouvat do duše. Zapamatoval jsem si každou. Ke konci první série pár zvratů. A začalo to být ještě zajímavější. Otevřel se nový příběh, hrdinové se od sebe oddělili a zažívali každý něco jiného. Až to vyvrcholilo k epicky seriálové bitvě na konci. Vidím, že Hra o trůny není nízkorozpočtová kravina, tenhle seriál je vyladěný do posledního detailu. Po vizuální stránce je práce taky odvedená dobře. A herci odvádějí skvělou práci, Peter Dinklage a jeho postava spolu splynuli, postava Tyriona Lannistera je bezkonkurenčně nejlepší z celého seriálu. Scénáristi, maskéři, kameramani také odvádějí výbornou práci.
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Spočiatku nezaujímavé no postupom času a dielov ma to vtiahlo a a nepustilo
psico
psico
1 671 bodů
10
Tak tenhle seriál mne naprosto pohltil, lepší jsem snad ani neviděl. Mámn strasně rád téma Historie a když je ještě trošku smíchané s žánrem fantasy vznikne z toho něco úžasného :) Hned jak jsem dokoukal 1. řadu (po 2 dnech) letěl jsem do knihovny koupit si knihu. Natolik mně tohle téma uchvátilo že jsem prostě potřeboval vědět co bude dál. Doufám, že George R.R. Martin trošku mákne na 6 knize a výjde dříve než je plánované datum :)
Bordoshut
1 647 bodů
10
Recenze na seriál Game of Thrones: Velká srdcovka mého života. Dokoukal jsem to vlastně ještě před Covidem, hned jak vyšla 8. řada. Kvůli ní stahuju 5 %. Viděl jsem ji sice v ještě poměrně nekritickém věku, ale i tak jsem byl tehdy trochu zaražený, že z toho nejsem tak nadšený jako ze zbytku. Nemíním ale strhávat hodnocení víc, jen kvůli tomu, že to David Benioff a D.B. Weiss v závěru takto pomotali. Dalo se to koneckonců čekat – předloha už nebyla, co by se tak mohlo stát? Upřímně se ani nedivím, že George R.R. Martin píše ty Vichry zimy už dobrý 12 let a dalších 12 možná bude. Po ohlasu, který sklidila tato sérka, člověk není úplně vymotivavaný o tom napsat knihu. Zvlášť když do něj tolik nespokojených fanoušků vložilo víru, že si jeho knihou spraví chuť. Zpátky k seriálu. Hra o trůny je největší šachovou partií, kterou kdy kdo ve fiktivním světě rozehrál. Má neuvěřitelný dosah, už jen to kolik spin-offů se stále plánuje / točí hovří samo za sebe. Krom toho čísla nelžou. Kolik streamovacích platforem se snaží navázat na úspěch Hry o trůny nějakou podobnou show na stejné brdo... I po třech letech od odvysílání konce seriálu svět GoT pořád žije. A pravděpodobně bude žít navěky, jelikož George R.R. Martin nemá koule na to, aby to po 12 letech se ctí ukončil. Pardon. Upřímně mám pocit, že ty první řady byly nejlepší, protože se držely při zemi, na druhou stranu, vždycky mě fascinuje, kam až se to dostalo. Oblíbené postavy jednoznačně Tyrion a Arya. Doteď si občas rád pustím opening znělku, Ramin Djawadi je génius. Postavy skvělé. Bitvy skvělé. Intriky skvělé. Atmosféra skvělá. Hra o trůny taková prostě je, mnohokrát nám dokázala, že taková umí být. Škoda, že v osmé řadě se na to tvůrci vyprdli, pospíchali prý k nějakému jinému projektu. Co by tak mohlo být důležitější než GoT, že? Nový seriál ze Star Wars světa, očividně. Nakonec jim ale to stejně krachlo kvůli neúspěchu S08, takže můžete cítit škodolibé potěšení. Jsou to hold matláci. 95 %