„Marečku, podejte mi pero!“

86%

Komentáře a recenze 53

Dle počtu bodů
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
9
Absolutní klasika, která přes všechny ty roky ani o rok nezestárla.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
nadpriemerná komédia, ktorá ani po rokoch nestratila nič zo svojej vtipnosti. hlavnú zásluhu na skvelej zábave má predovšetkým scenár dua smoljak-svěrák, ktorí dokazujú, že pre nich nie je nič ťažké vytvoriť vtipnú (kultovú) hlášku. rozhodne stojí za pozornosť!
avenis
avenis
8 172 bodů
10
Možná kdyby se uspořádala anketa o nejoblíbenější a nejcitovanější hlášku z filmu, vyhrál by to Hliník. Případně jiná věta, jako "Hujer, metelesku blesku" a podobně. Sovák se Schmitzerem konečně v roli otce a syna, ale díky Schmitzerovu zabití chodce v opilosti také naposled. Nevím, o čem se zmínit, když celý film působí jako ohňostroj gagů, dokonalých scén s pointami a profesionálně odehraných rolí. Prostě nádhera navždy.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Perfektní komedie s výbornými hereckými výkony. Hlášky z tohoto filmu jsou snad "národní zlato"! Je to náš kultovní film na věky věků. Amen!
jirka26
6 288 bodů
7
ČESKÁ KLASIKA.
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Klasika a pokaždé pobaví, neomrzí, super hlášky, prostě film jak má být a to platí i po letech
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
best komedie, ze které vychází jedno... Co je to vlastně Hrdobec???
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8.5
Ojedinělá komedie, mistrovský scénář Svěrák-Smoljak. Není co dodat, ideální lidová srozumitelná komedie. Takový komentář se dá napsat i bez švestiček :).
saboter
saboter
3 564 bodů
9
Další z naších tehdá československých klasik která vás vždy chytne jak skvělý
  • herci
  • scénář
  • humor
  • nevybočuje s chyb našeho starého československého filmu
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Výborný scénář: Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák a bezchybný Oldřich Lipský v režijní lavici.Herecké obsazení je skutečně dobrota co jméno to pan/í herec/čka,ale dobře vyzdvihnout pár můžu Jiří Sovák zahrál bravůrně,Jiří Schmitzer,Václav Lohniský a nezapomenutelný František Kovařík "Nepotěšil jste mě.ani já vás nepotěším!" a řadu dalších....Film jsem viděl mnohokrát a stále mě baví a baví.