„Marečku, podejte mi pero!“

86%

Komentáře a recenze 53

Dle počtu bodů
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Zkrátka klasická komedie.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
10
Výborná komédia - skvelé herecké výkony, nestarnúce hlášky, roznorodé charaktery postáv,... Tento film možem pozerať stále dokola :)
miza
miza
2 336 bodů
9.5
To co s tohoto filmuu udělali Tuček a Šlajs je prostě něco geniálního.Snad jedna s našich nejlepších komedií.A pak ještě Plha.Hlášky s tohotofilmu jsou prostě nesmrtelné a docela i zlidověly.
Barbarrossa698
Barbarrossa698
2 322 bodů
10
Skvělá zábavná komedie
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
7.5
Vynikající film se skvělým Jiřím Sovákem v hlavní roli. Trochu mě už unavuje nespočet opakování v televizním programu. Hlášky z filmu také zlidověly. Česká klasika, zajímavý lidský příběh ukazující lidskou povahu v mnoha směrech. Zasmějeme se a nenudíme se pomalým tempem.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
"Hliník se odstěhoval do Humpolce" Skvělý film, jehož největší plus je bláznivý scénář z per Smoljaka a Svěráka. Postavy a herci jsou další. obrovitánské plus, hlavně dvojce Svěrák -Smoljak, Kemr, Sovák a Lohniský. Dalším plusem je režie krále československých komedií - Oldřicha Lipského. Kamera pana Macáka a hudba pana Havelky umocňují zážitek z této bláznivé komedie. Excelentní výkony Sováka a Dočolomanského jsou kategorie sama pro sebe. Vtípky lumpů Smoljak a Svěrák mne bavily po celou dobu. Dále profesor ČJ je ultraroztomilý, a kdyby byl mým učitelem, tak bych byl nejšťastnější člověk na světě. Můj současně nejoblíbenější český film, který putuje do TOP10 (28.9. 2017 - 27.1. 2018). 100%
Evah
Evah
2 138 bodů
9
Toto je jeden z těch nejlepších českých filmů ,které si ráda pustím. Parta již starších pracovníků se dozví, že musí mít maturitu, aby mohli zůstat ve firmě, respektive povýšit. Po tolika letech od školy pro ně není vůbec jednoduché se vzdělávat a hlavnímu Sovákovi to dělá obzvlášť velké problémy, každopádně to ale pomůže jeho vztahu se synem, kterému více porozumí.
Jonák
Jonák
1 665 bodů
9
Naprosto oprávněně jedna z nejlepších českých komedií vůbec... Jak už Smolijakův a Svěrákův scénář napovídá, děj - příběh je velmi nápaditý, originální a především vtipný. A těch hlášek, co z tohoto filmu zlidovělo... Legendární herecké obsazení též skvělé.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
Skvělá komedie!
hroufie
1 416 bodů
9
Na tohle se může člověk dívat pořád.