VOD tipy: Nové Star Wars, velkolepá fantasy i tajemné sci-fi

VOD tipy: Nové Star Wars, velkolepá fantasy i tajemné sci-fi
Avatar: Legenda o Aangovi | Netflix
Venku už se nám sice pomalu otepluje, streamovací služby ovšem dělají všechno proto, aby nás udržely v našich obývácích. I když velkých filmů na streamech moc nepřibylo, rozhodně je i tentokrát z čeho vybírat. Na své si přijdou příznivci velkolepých dobrodružství, Hvězdných válek, ale také dokumentů. A to jak těch oceňovaných, tak třeba i sportovních.
Avatar: Legenda o Aangovi (Avatar: The Last Airbender)
Avatar: Legenda o Aangovi
Avatar: Legenda o Aangovi
73%
Na Netflix včera vtrhla adaptace stejnojmenného kultovního animovaného seriálu, od které si streamovací platforma slibuje velké věci. Příběh nás zavede do fantasy světa, v němž vládnou čtyři národy, z nichž každý ovládá nějaký přírodní element. Mír zde ale ani náhodou nepanuje. Mocný národ ohně totiž ničivým způsobem napadá všechny ostatní a chtěl by ovládnout celý svět. Překazit plány mu může jen mocný Avatar – vyvolený, který dokáže jako jediný ovládat všechny čtyři živly. Tím je nyní malý Aang, který se však musí své schopnosti teprve naučit a vyrovnat se se svým osudem.
Avatar: Legenda o Aangovi: finální trailer | Netflix
Formule 1: Touha po vítězství (Formula 1: Drive to Survive)
Formule 1: Touha po vítězství
Formule 1: Touha po vítězství
81%
Už příští týden začíná nový ročník závodů formule 1, což znamená jediné – na Netflixu už tradičně předtím vychází dokumentární seriál Formule 1: Touha po vítězství, jenž shrnuje minulý ročník. V již šesté řadě se tak fanoušci znovu dočkají pohledu do zákulisí jednotlivých týmů, probrání těch největších kauz i příběhů známých závodníků. A jako vždy se fandové dozví něco, o čem doteď neměli ani tušení. Dokumentární seriál si díky svému dravému a svižnému stylu získal velký zástup příznivců a samotné F1 přivedl nové diváky. Jako reklama na nadcházející ročník pak bude i nová řada fungovat jistě více než efektivně.
Formule 1: Touha po vítězství: trailer na 6. sérii | Netflix
Konstelace (The Constelation)
Konstelace
Konstelace
67%
Na Apple TV+ odstartovalo ve středu nové mysteriózní sci-fi, v němž se kosmonautka Jo po nehodě na vesmírné stanici vrací zpátky domů. Zjišťuje ovšem, že věci v jejím okolí jsou jinak, než jak si je pamatuje, má halucinace a podivné věci se dějí i s její dcerou. Hlavní hrdinka v podání Noomi Rapace (Muži, kteří nenávidí ženy, Prometheus) nedokáže poznat, co je skutečné a musí se vydat po stopách děsivého tajemství. Co se jí ve vesmíru skutečně stalo?
Constellation: trailer | Apple TV+
Sestry z kouřové sauny (Smoke Sauna Sisterhood)
Sestry z kouřové sauny
Sestry z kouřové sauny
73%
Máme tu však i tip pro náročnější diváky, kteří si přijdou na své na platformě KVIFF.TV. Oceňovaný dokument Anny Hints, jenž si odnesl cenu z festivalu Sundance, nás zavede do estonské kouřové sauny, která je dokonce zapsána do seznamu UNESCO. Zde divák sleduje intimní zpovědi několika žen, které zde sdílí svá největší tajemství a bolestivé životní zkušenosti. Režie a ojedinělý saunový prostor pak dodávají snímku neopakovatelnou atmosféru a kouzlo, což ještě umocňuje sílu jednotlivých zpovědí a náhledu do tamní společnosti.
Sestry z kouřové sauny: trailer | Artcam Films
Star Wars: Vadná várka (Star Wars: The Bad Batch)
Star Wars: Vadná várka
Star Wars: Vadná várka
71%
Se svou třetí a finální řadou se ve středu vrátil na obrazovky Disney+ animák Star Wars: Vadná várka. Uzavře se tak příběh speciální klonové jednotky, která se při nástupu Impéria rozhodla vzbouřit a vzdorovat příkazům císaře Palpatina. Stali se z nich proto vyvrhelové, uprchlíci a žoldáci, kteří se teď vydávají na svou možná poslední a nejdůležitější misi. Musí totiž zachránit mladou dívku Omegu a zároveň se definitivně osvobodit od vlivu Impéria.
Star Wars: Vadná várka: trailer na 3. sérii, český dabing | Disney+
Zdroj: Netflix, Disney+, KVIFF.TV, Apple TV+