VOD tipy: Bratři Mašínové, hvězda Aquamana na motorce i remake Pana a paní Smithových

VOD tipy: Bratři Mašínové, hvězda Aquamana na motorce i remake Pana a paní Smithových
Bratři | CinemArt
Víkend ovšem nebude jen ve znamení bratrů Mašínů a jejich útěku z Československa. Fanoušci akčního žánru si na Amazonu budou moci zapnout novou verzi akční oddychovky a na své si přijdou i příznivci dokumentů. A pokud nebudete vědět, u čeho zabavit svou ratolest, Netflix pro vás má také jedno lákadlo. Tedy vlastně více, pokud vezmete zavděk i našimi extra tipy a pustíte si na Netflixu i nově přidanou vánoční klasiku Sám doma či její druhý díl z New Yorku. Disney+ se pak rozhodlo udělat radost fanouškům Titanicu a obdařilo legendární film Jamese Camerona špičkovou 4K verzí. Co hlavního nás ale tento víkend čeká?
Alexandr Veliký: Zrození boha ( Alexander: The Making of a God )
Alexandr Veliký: Zrození boha
Alexandr Veliký: Zrození boha
51%
Hraný dokumentární seriál z produkce Netflixu o životě jednoho z největších a nejúspěšnějších vojevůdců v historii lidstva. Dokument se zaměří na jeho největší úspěchy i pády a bude kombinovat hrané pasáže s rozhovory s odborníky. Seriál snad nebude svým obsahem a kvalitami vzbuzovat takovou bouři nevole jako nedávný netflixovský dokument Africké královny – Královna Kleopatra. Na vysoké výpovědní a dokumentární kvality to ovšem podle prvních ohlasů také nevypadá.
Alexandr Veliký: Zrození boha
Alexandr Veliký: Zrození boha | Netflix
Bratři
Bratři
Bratři
70%
Na Netflixu můžete již od této středy zhlédnout jeden z nejdiskutovanějších tuzemských filmů loňského roku. Příběh bratrů Mašínů o činech jejich odbojové skupiny a následném útěku z Československa bude zřejmě budit vášně vždy a také kolem snímku od Tomáše Mašína se strhly divoké debaty. Zároveň jej však podle mnohých doprovází i kvalita. Snímek je nominován celkově na 15 Českých lvů, včetně ceny za nejlepší film, režii či scénář. Jsou nominace oprávněné, nebo se dalo z osudu kontroverzních osob naší historie vytěžit daleko více? O tom se nyní můžete sami přesvědčit.
Bratři: trailer | CinemArt
Mr. & Mrs. Smith
Mr. & Mrs. Smith
Mr. & Mrs. Smith
71%
Patříte mezi fanoušky akční jednohubky Mr. & Mrs. SmithBradem Pittem a Angelinou Jolie? Tak to by vás mohl zaujmout seriálový remake, který ovšem zkusí k látce přistoupit trochu jiným způsobem. Donald Glover a Maya Erskine si zde zahrají dva agenty, kteří musí pod novými identitami Johna a Jane Smithových předstírat, že jsou manželé a plnit u toho nejrůznější mise. I přes rozpačité začátky k sobě dvojice skutečně začne hledat cestu a možná dojde i na reálné city. Seriál bude podle upoutávek sázet zejména na humor než na třeskutou akci a může se pochlubit i zvučným obsazením ve vedlejších rolích. V seriálu se totiž objeví také např. Paul Dano, Ron Perlman, Alexander Skarsgård či John Turturro.
Mr. & Mrs. Smith: trailer na 1. sérii | Amazon Prime Video
Na cestách (On the Roam)
Na cestách
Na cestách
65%
Bylo by fér připomenout si také jeden dokumentární seriál, jenž můžete na HBO Max sledovat již pár týdnů a jehož nejnovější dvě epizody se na streamovací službě objevily právě v pátek. V dokumentární novince se totiž oblíbený herec a idol mnoha žen Jason Momoa rozhodl nasednout na svou motorku a vydat se na cestu po Spojených státech, kde potkává nejen další blázny do motorek, ale také vede rozhovory se zajímavými řemeslníky, umělci či sportovci. A právě díky charismatu hlavní hvězdy je to velká pohodovka!
Na cestách
Na cestách | HBO Max
Orion a tma ( Orion and the Dark )
Vcelku originální animák na motivy stejnojmenné knižní předlohy vypráví příběh vystrašeného kluka Oriona, který se bojí snad úplně všeho. Nejvíc ze všeho má ale strach ze tmy. Právě ta se mu jednoho večera zhmotní a vezme ho na nečekané dobrodružství, při kterém hlavní hrdina pozná, jak to v noci vlastně chodí a co všechno mají na starosti elementy spánku, ticha či nespavosti. Hlavně se ovšem Orion postaví svým obavám a pozná, že na tmě není nic děsivého. Film pro děti i dospělé vychází ze scénáře renomovaného tvůrce Charlieho Kaufmana (Věčný svit neposkvrněné mysli, V kůži Johna Malkoviche).
Orion a tma: trailer | Netflix
Zdroj: Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video