VOD tipy: České sci-fi, sériový vrah i nástupce Bratrstva neohrožených

VOD tipy: České sci-fi, sériový vrah i nástupce Bratrstva neohrožených
Bod obnovy | Bioscop
Netflix dnes uvádí na svou streamovací platformu jeden ze svých nejočekávanějších zimních seriálů – seriál o narkobaronce Griseldě Blanco ale rozhodně nemusí potěšit jen příznivce Narcos. Na Apple TV+ pak dnes startuje jeden z největších seriálů tohoto roku a velmi výrazná bude i česká stopa. Na Netflix už ve středu dorazilo oblíbené tuzemské sci-fi a Voyo dnes představuje svou chválenou kriminálku. Ano, bude toho dost, tak si pojďme jednotlivé tituly představit.
Bod obnovy
Bod obnovy
Bod obnovy
74%
Už od středy můžete na Netflixu vidět diváky oblíbené sci-fi Bod obnovy, v němž debutující režisér Robert Hloz ukázal, že i u nás může vzniknout vizuálně a trikově výrazná vize budoucnosti, která by se neztratila ani v mezinárodním měřítku. Námět, kdy v roce 2041 budou lidé schopni si zálohovat svou osobnost a mohou být díky tomu v případě nehody či nepřirozené smrti oživeni, se nakonec podařilo vytěžit jen v poněkud průměrnější detektivní zápletku. I přesto ovšem dokáže snímek svým řemeslem, prací s rozpočtem a odvahou v některých částech překvapit. A rozhodně je hezké vidět, že i u nás mohou vzniknout povedené žánrové projekty, co nemusí vypadat vůbec směšně.
Bod obnovy: trailer | Bioscop
Expatrianti ( Expats )
Expatrianti
Expatrianti
62%
Nový seriál s Nicole Kidman v hlavní roli nás zavede do Hongkongu v roce 2014, kde budeme sledovat osud tří amerických žen, které ve městě dlouhodobě žijí a snaží se zapadnout do tamní společnosti. Jejich životy ovšem významně ovlivní rodinná tragédie jedné z nich. Kdo je zde ovšem viník, a kdo oběť? Drama se společenským přesahem má na svědomí režisérka Lulu Wang, autorka oceňovaného nezávislého filmu Malá lež.
Expats: trailer | Amazon Prime Video
Griselda
Griselda
Griselda
71%
Nový ambiciózní seriál na motivy života nechvalně proslulé narkobaronky Griseldy Blanco, která přivedla drogy kolumbijských kartelů do Miami či New Yorku a stala se obávanou kokainovou královnou, jež svou krutostí a postupy dokázala vyděsit i další nebezpečné narkobarony. Její život plný drog a vražd je tak pro ambiciózní seriál jako dělaný a je evidentní, že se chce Netflix svézt na popularitě svého slavného drogového kousku Narcos. Právě jeden z jeho dvorních režisérů Andrés Baiz si vzal na starost i očekávanou novinku. Titulní postavu pak ztvárnila Sofía Vergara, která se chce v dramatické roli zbavit komediálního stínu z Takové moderní rodinky.
Griselda: trailer | Netflix
Metoda Markovič: Hojer
Metoda Markovič: Hojer
Metoda Markovič: Hojer
92%
Nový kriminální seriál z produkce Voyo nás zavede do života legendárního kriminalisty Jiřího Markoviče s tváří Petra Lněničky, který pátrá po těch nejnebezpečnějších sériových vrazích a často se dostává na kobylku i sexuálně motivovaným trestným činům. Svými netradičními postupy se navíc na oddělení vymyká. V seriálu se dostává na stopu jednoho z nejděsivějších vrahů v dějinách Československa, Ladislavu Hojerovi. Šestidílná minisérie sleduje celý případ od vyšetřování, po Hojerovo dopadení i následné zvláštní pouto mezi vyšetřovatelem a vrahem.
Láďu si zamilujete, i když je sériový vrah. Metoda Markovič: Hojer dokáže vtáhnout i děsit
Recenze25. 1. 2024
Láďu si zamilujete, i když je sériový vrah. Metoda Markovič: Hojer dokáže vtáhnout i děsit
Vládcové nebes (Masters of the Air)
Vládcové nebes
Vládcové nebes
76%
Bratrstvo neohrožených patří mezi nejchválenější minisérie všech dob a ve válečném žánru se počítá mezi klenoty. Následující Pacifiksice výjimečných kvalit svého předchůdce nedosáhl, i přesto je i po letech nadstandardním seriálovým počinem. A nyní producentské trio Steven Spielberg, Tom Hanks a Gary Goetzman přichází se završením své válečné seriálové trilogie. Vládcové nebes nás logicky vezmou převážně do vzduchu, kde budeme sledovat osud členů 100. bombardovací skupiny, kteří prováděli nálety nad nacistickým Německem a bojovali proti nepřátelským letounům. Apple TV+ i upoutávky slibují jeden z největších a nejdražších seriálů roku, v němž nebude o velkolepé bojové scény nouze. V hlavních rolích se představí mladé herecké talenty Austin Butler, Callum Turner a Barry Keoghan.
Vládcové nebes: trailer | Apple TV+
Zdroj: Voyo, Netflix, Apple TV+, Voyo