„Ničilo mi to duši.“ Emma Watson přiznala, proč se vykašlala na herectví

„Ničilo mi to duši.“ Emma Watson přiznala, proč se vykašlala na herectví
Emma Watson | Getty Images
Po závěru kouzelnické ságy se zdálo, že má Emma Watson perfektně našlápnuto, projekty si pečlivě vybírala a střídala malé nezávislé snímky s vysokorozpočtovými spektákly. Vedle miliardové Krásky a zvířete překvapila např. svými výkony ve Zlaté mládeži od Sofie Coppoly či coming-of-age dramatu Charlieho malá tajemství, naposledy se pak stala silnou součástí výtečného obsazení Malých žen. Jenže od té doby uplynulo již sedm let. Emma Watson se v poslední dekádě tak spíše věnuje angažováním do společenských témat v čele s feminismem a dalším projektům a herectví dala v podstatě košem. A zdá se, že se na tom v poslední době nic nezmění.
Emma Watson
Emma Watson

Herečka

8.1
Podle nového exkluzivního rozhovoru jí sice samotné herectví chybí, v podstatě jí ale nechybí ten humbuk a mediální dění kolem, jež její práci často znehodnocuje a je pro ni velmi nepříjemným zážitkem. Status veřejné osobnosti a celebrity je pro ni v tomto případě tak zatěžující, že s návratem do Hollywoodu opravdu nespěchá. „Větší složkou než samotná práce, tedy hraní, je prodávání daného díla. Rovnováha mezi těmito dvěma atributy je ale často rozhozena. Budu teď hodně upřímná a řeknu, že mi opravdu nechybí prodávání věcí,“ říká herečka natvrdo.
„Tento aspekt mi ničil duši. Ale chybí mi užívání mých hereckých schopností a umění jako takové,“ dodává s tím, že tuto malou část všech hereckých povinností si opravdu užívala. Jenže kompletní „balíček“ s nutnými rozhovory, focením, slavnostními premiérami a dalšími promo materiály ji i vzhledem k mediální pozornosti a tlaku čím dál víc ničil a od herecké profese oddaloval. Podobně mluvila Watson již v rozhovoru v roce 2023, kdy mluvila o herectví jako o životu v kleci, kdy má herec nakonec jen minimální kontrolu nad celkovým dílem a musí často „prodávat“ věci, s nimiž osobně nesouzní.
problem-s-filmovou-hermionou
Emma Watson jako Hermiona
Emma Watson
Malé ženy
Emma Watson
Práce před kamerou ji sice v době natáčení dle jejích slov bavila, bylo to ovšem tak stresující, což se nakonec projevilo v jejím osobním životě. „Nejdůležitější věcí či základem života je vaše rodina a přátelé. Myslím, že jsem pracovala tak dlouho a tvrdě, až můj život v tomto ohledu dosáhl svého dna. Takže v něm muselo dojít k jistým opravám,“ dodává herečka, pro niž jsou teď důležitější její osobní cíle než kariéra.
Emma Watson se proto poslední roky věnuje hlavně sama sobě, svým blízkým a jiným projektům, které jsou Hollywoodu co nejvíce vzdálené. I když se na červeném koberci sem tam objeví a mihla se např. na letošním filmovém festivalu v Benátkách, žádný nový projekt aktuálně v plánu nemá. A zdá se, že ji zpátky k herectví nyní může dostat opravdu jen velmi inspirativní či naplňující počin. Chybí vám Emma Watson na plátnech kin?
Podívejte se také na žebříček nejlepších hereček podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Hollywood Authentic, Variety, Hollywood Reporter