Slavní herci volají po návratu Kevina Spaceyho. „Je to génius a potřebujeme ho," tvrdí

Slavní herci volají po návratu Kevina Spaceyho. „Je to génius a potřebujeme ho," tvrdí
Dům z karet | Netflix
Před pár dny totiž na britské televizi Channel 4 běžel dvoudílný dokument Spacey Unmasked, jenž přináší dosud neznámá vyjádření deseti dalších mužů, které Spacey v minulosti údajně nějakým způsobem obtěžoval. Herec se podle webu The Guardian k dokumentu vyjádřil odmítavě, o nových obviněních se nechce bavit a zpovědi těchto mužů odsuzuje jako nesmysly, kterými se daní lidé chtějí zviditelnit.
Kevin Spacey
Kevin Spacey

Herec, Producent

7.7
Každopádně se nezdá, že by nové informace přinesly zásadní odhalení o nezákonných praktikách, jež by se měly opět řešit u soudu. „Přijímám plnou zodpovědnost za své dřívější chování a činy, ale nemohu a ani nehodlám přijmout odpovědnost nebo se omlouvat někomu, kdo si o mně spoustu věcí vymyslel či je zbytečně nafoukl,“ cituje Spaceyho The Guardian. A mezi kolegy a kolegyněmi se dočkal značného zastání.
„Nemohu se dočkat, až zase uvidím Kevina pracovat. Je to génius. Je tak elegantní a zábavný, neskutečně velkorysý a o našem řemesle toho ví víc než většina z nás,“ rozplývá se pro The Telegraph třeba Sharon Stone. A Liam Neeson dodává, že „Kevin je dobrý a charakterní člověk. „Osobně mohu říct, že ho průmysl velmi potřebuje a že nám chybí,“ tvrdí známý herec.
Benicio Del Toro, Gabriel Byrne, Stephen Baldwin, Kevin Pollak, Kevin Spacey
Obvyklí podezřelí | Gramercy Pictures
Na Spaceyho stranu se postavil i britský filmař a komik Stephen Fry, podle něhož Spacey za své společensky nemotorné a nevhodné chování už zaplatil velmi vysokou cenu. A podle webu Los Angeles Times se ozval i hercův divadelní kolega F. Murray Abraham: „Kdo jsou ti supi útočící na muže, který na rozdíl od mnoha jiných veřejně přijal odpovědnost za určité své chování?“
Spaceyho trable začaly roku 2017 obviněním od herce Anthonyho Rappa, jehož prý Spacey obtěžoval v době, kdy bylo Rappovi pouhých 14 let. Následně vystoupilo množství dalších lidí, k nimž se Spacey choval nevhodně a potenciálně v rozporu se zákony. Od roku 2017 Spacey téměř nehrál ve filmech, v televizi ani v divadle a kromě občasných, nepříliš šťastných mediálních výstupů (v čele s děsivými vánočními videi) se Spacey stáhl z veřejného života.
Kevin Spacey v seriálu Dům z karet
Americká krása
kevin-spacey-byl-obvinen-ze-obtezoval-14leteho-herce-priznal-ze-je-gay-a-jeho-serial-house-of-cards-konci
Americká krása
Dům z karet – Kevin Spacey
Do něj se od loňského roku, kdy jej soudy zprostily obvinění, tedy pomalu vrací. Zdá se, že zajímavější role jsou jen otázkou času – vždyť nedávno mluvil filmař (a bojovník proti tzv. politické korektnosti) Paul Schrader o tom, že uvažuje o Spaceym do svého chystaného snímku o Franku Sinatrovi.
Podívejte se na náš žebříček nejlepších herců, kde Spaceyho hlavně díky jeho rolím z 90. let samozřejmě také najdete.
Zdroje: The Guardian, Los Angeles Times, JoBlo, The Telegraph