Kevin Spacey se po osvobozujícím verdiktu vrací do kin v roli vychytralého vyděrače

Kevin Spacey se po osvobozujícím verdiktu vrací do kin v roli vychytralého vyděrače
Kevin Spacey v seriálu Dům z karet | Netflix
Hlavní hrdinkou snímku je britská ministryně vnitra Stella Simmons (Lauren Metcalfe), která jede jedné noci domů samořídícím autem s dcerou premiéra, s nímž má poměr. Tajemný muž (Kevin Spacey) na dálku nad autem převezme kontrolu. A pokud Stella chce, aby večer dopadl v její prospěch, udělá, co jí hlas řekne.
Control
Control
38%
Control vznikal koncem minulého roku, kdy byl také Spacey do filmu obsazen (tedy v době, kdy ještě neproběhl soud). Tvůrci následně vyčkávali, jak se celá situace vyvine. Protože dopadla pro Spaceyho pozitivně, je čas vyslat snímek do světa. Obchodní zástupce filmu Strath Hamilton uvedl, že cílem je dostat Control do kin během prosince, přičemž už probíhají jednání s potenciálními distributory v USA a v dalších zemích.
Control: trailer | JoBlo.com
Pokud by prodej práv nevyšel, společnost TriCoast Worldwide, která snímek momentálně zastupuje, je ochotná uvést ho alespoň v britských kinech sama. Ve zbytku světa by pak s největší pravděpodobností vyšel na nějaké streamovací platformě. Je nicméně možné, že se podaří kontroverzi okolo Spaceyho postavy v kombinaci s osvobozujícím rozsudkem využít jako marketingové lákadlo a Control se nakonec podaří prodat i do dalších zemí, pokud jde o kinodistribuci. Minimálně to je cesta, v níž v TriCoast Worldwide doufají.
Bude Control pro Spaceyho vysněným návratem k lepším rolím? Pravděpodobně ne. Na to působí již z upoutávky příliš amatérsky, jakkoli samotný Spacey může hlasově zazářit (stačí vzpomenout, jakou parádu udělal v rámci mluveného projevu Kiefer Sutherland v žánrově spřízněné Telefonní budce). Control natočil režisér a scenárista Gene Fallaize, který má ve své filmografii jen několik kousků, žádný dobře hodnocený. Co nás zhruba čeká, o tom si můžete udělat obrázek z fanouškovského filmu Superman: Requiem. Ten Fallaize natočil v roce 2011.
Superman: Requiem
Superman: Requiem
38%
Pokud si chcete dopřát kvalitní podívanou, inspirujte se naším žebříčkem nejlepších thrillerů.