Nevinen. Mnohonásobně obžalovaného Kevina Spaceyho v Británii očistili

Nevinen. Mnohonásobně obžalovaného Kevina Spaceyho v Británii očistili
Kevin Spacey během soudního přelíčení v Southwark Crown Court. | Getty Images
Spacey původně čelil dvanácti obviněním, která soud zredukoval na devět. Všechna se týkala nevhodného a sexuálně motivovaného chování k hercovým dřívějším kolegům, čtyři oběti podaly před soudem výpověď. Ve většině případů šlo o osahávání či polibky na krk, což Spacey vyvracel a zmírňoval například tvrzením, že byl pod vlivem alkoholu.
Kevin Spacey
Kevin Spacey

Herec, Producent

Nejzávažnější obvinění jej však mohlo uvrhnout na zbytek života do vězení. Oběť uvedla, že ji herec roku 2008 zatáhl do hotelového pokoje, kde za podezřelých okolností ztratila vědomí. Když ho znovu nabyla, Spacey na ní prováděl orální sex. Podle obžalovaného schůzka probíhala se souhlasem obou stran a rozhodující důkaz spočíval v telefonním záznamu, který obvinění protiřečil.
Herec známý z filmů Obvyklí podezřelí, Americká krása či L. A. - Přísně tajné však nemůže počítat s resetováním své pošramocené pověsti. Hollywood od něj dává ruce pryč od roku 2017, kdy byl kompletně vystříhaný z filmu Všechny prachy světa a nahrazený Christopherem Plummerem. Letos si zahrál v italské komedii Franca Nera The Man Who Drew God a chystá se na pár druhořadých projektů, ale dny slávy má nenávratně za sebou. Vzhledem k počtu obvinění z řad mužů a jejich podobností lze naopak očekávat, že oscarový laureát nestál před soudem naposledy.