Legendární Jedi možná vstane z mrtvých. Jeho hvězdný představitel si přeje vlastní seriál

Legendární Jedi možná vstane z mrtvých. Jeho hvězdný představitel si přeje vlastní seriál
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí | Lucasfilm Ltd.
Problematicky však nepůsobí pouze Jacksonův věk, nýbrž i fakt, že druhý nejmocnější Jedi (po Yodovi) v průběhu třetí epizody (Pomsta Sithů) zemřel. Jednalo se o klíčovou scénu, v níž Palpatine (Ian McDiarmid) stvrdil svou moc nad Anakinem (Hayden Christensen), jemuž slíbil ochranu jeho milované Padmé (Natalie Portman). Poté, co Mace Windu přemohl Palpatina a chtěl jej zabít, Anakin mu usekl ruku se světelným mečem a Palpatine jej následně shodil ze střechy vysoké budovy.
Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson

Herec, Producent

Další vyprávění počítalo s tím, že Windu v tento okamžik zemřel. V průběhu dosud poslední, deváté epizody (Vzestup Skywalkera) si Jackson roli aspoň v miniaturním rozsahu zopakoval a hlas Mace Windu zaslechneme v momentě, kdy se Rey (Daisy Ridley) připravuje na finální souboj s nečekaně oživeným Palpatinem. I to vzbudilo naděje fanoušků, že Windu v nějaké formě osudový moment tenkrát přece jen přežil – ostatně, do kánonu Hvězdných válek patří i oživení Dartha Maula (Ray Park) poté, co byl doslova přeříznut světelným mečem vejpůl a spadl do hluboké šachty. Ve světě předaleké galaxie tedy lze přežít opravdu leccos.
V podobně nečekaný vývoj událostí tedy doufá i Jackson, který má ohledně aktuálního stavu Mace Windua jasno: „Není mrtvý!“ Stejně úsečně, leč jednoznačně odpověděl Jackson časopisu Empire i na otázku, zdali by si dovedl představit celý seriál pro platformu Disney+, jenž by o této postavě pojednával: „Rozhodně ano!“
Mace Windu
Mace Windu | Lucasfilm Ltd.
To je pro fanoušky bezesporu skvělá zpráva. Mace Windu totiž neměl v prequelové trilogii moc příležitostí dostát své pověsti extrémně silného a schopného rytíře Jedi, jelikož se příběh zaměřoval na jiné postavy. Vzhledem k Jacksonově věku však nelze očekávat, že by resuscitovaný Windu metal kotrmelce a skákal při soubojích tak vehementně jako digitální Yoda. V každém případě se pro Disneyho jedná o zajímavou výzvu – fanoušci by na další příběhy s tímto hrdinou byli zvědavi, sám Samuel L. Jackson taky. Co tedy s tím?
Než se však cokoli začne dít, můžete se podívat aspoň na náš žebříček nejlepších seriálů na službě Disney+.
Zdroje: Empire, JoBlo