Na co jít do kina v roce 2024? Zvítězí Vémola, Kung Fu Panda nebo wrestleři v titěrných slipech?

Na co jít do kina v roce 2024? Zvítězí Vémola, Kung Fu Panda nebo wrestleři v titěrných slipech?
Výhled filmů na rok 2024 | Kinobox
Výhled filmů na rok 2024 | Kinobox

Leden

Ferrari biografie kontruktéra, závodníka a obchodníka Enza Ferrariho v režii Michaela Manna, v hlavních rolích Adam Driver a Penelope Cruz

Karlos dokument Michala Samira o nejslavnějším českém MMA zápasníkovi Karlosi Vémolovi. Film vznikal 15let a natáčení začalo dlouho předtím, než se Vémola stal oblíbeným objektem bulváru.

To se mi snad zdá absurdní hororová komedie o zanedbaném profesorovi (Nicolas Cage), který se z nevysvětlitelných důvodů začne všem lidem objevovat ve snech

Chudáčci mladou ženu (Emma Stone) přivede zpět k životu geniální a neortodoxní vědec (Willem Dafoe). Po čase se rozhodne utéct a poznat skutečný svět. Další bizarní titul autorského tvůrce Yorgose Lanthimose.
Ferrari
Ferrari | Vertical Entertainment

Únor

Sucho – drama Bohdana Slámy sleduje dva sousedské rodinné klany v jedné vesnici. Každá rodina vedená tvrdohlavým otcem má zcela odlišný přístup k životu, hospodaření a k přírodě.
Zóna zájmu Jonathan Glazer natočil podle přelohy Martina Amise drama o nacistickém důstojníkovi, jenž se zamiluje do ženy velitele nacistického tábora Osvětim. Nezvyle pojatý pohled na holocaust očima těch, co za něj byli zodpovědní.
Duna, část druhá Paul Atreides (Timothée Chalamet) se připojuje k Fremenům, mezi kterými žije jeho múza Chani (Zendaya), a plánuje pomstu proti spiklencům, kteří způsobili zkázu jeho rodu a rodiny. Otevírá se před ním velké dilema, kdy musí volit mezi láskou svého života a osudem celého vesmíru.
Manželé StodoloviPetr Hátle natočil příběh inspirovaný životy skutečného manželského páru sériových vrahů. V sociálně vyloučené venkovské oblasti tato dvojice společně vraždilla osamělé seniory, o které společnost ztratila zájem.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá | Warner Bros.

Březen

Kung Fu Panda 4 Po by se rád ujal role duchovního vůdce nové pandí vesnice, ale potřebuje následovníka na post Dračího bojovníka. Rozhodne se tedy jednoho vycvičit. Snahu mu však pokazí příchod nového padoucha jménem Chameleon, který dokáže vyčarovat všechny předešlé zlosyny, s nimiž Po změřil síly.

The Iron Claw – životopisné drama o dynastii Von Erichů, která od šedesátých let dvacátého století dominovala wrestlingové scéně. Rodinu současně doprovází prokletí, kdy pět z šesti synů jejího patriarchy zemřelo předčasně. V hlavní roli posledního žijícího syna Kevina Von Ericha se představí Zac Efron.
Purpurová barva – muzikálová adaptace stejnojmenného románu Alice Walker o osudech afroamerických žen na počátku 20. století na jihu Spojených států. Příběh v 80. letech zfilmoval Steven Spielberg.

Krotitelé duchů: Říše ledu – členové rodiny Spenglerových musí spojit síly s původními krotiteli duchů z 80. let, pokud má být svět uchráněný před druhou dobou ledovou.
The Iron Claw
The Iron Claw | A24