Nové hry podle Avatara a Star Wars mají otevřené světy, které berou dech

Nové hry podle Avatara a Star Wars mají otevřené světy, které berou dech
Star Wars Outlaws | Ubisoft
Sem tam se nějaký lepší kousek inspirovaný filmovým světem objeví (Alien: Isolation, The Chronicles of Riddick Escape from Butcher Bay, Mad Max, Star Wars Jedi: Fallen Order, Terminator: Resistance), pořád jde nicméně spíše o výjimky potvrzující pravidlo. Jejich komerční potenciál je však nepřehlédnutelný a společnost Ubisoft, která se specializuje na hry v otevřeném světě, se rozhodla zkusit štěstí hned se dvěma velkými franšízami. Poprvé tak hráči a hráčky budou mít možnost volně se pohybovat po planetě Pandora a dle libosti zkoumat vesmír (respektive jeho část) bohatého Star Wars světa.
Hra podle hitu Jamese Camerona nese název Avatar: Frontiers of Pandora. Pandoru budeme objevovat z pohledu vlastních očí, hře nebudou chybět české titulky (což bývalo dříve u titulů od Ubisoftu pravidlem, ale v posledních letech je společnost u řady velkých her vynechala) a vyjít by měla začátkem prosince letošního roku. Děj budeme prožívat z perspektivy členů kmene Na'vi. Ti budou přímo uprostřed válečného konfliktu s lidskou organizací RDA (Resources Development Administration), jež na Pandoru dorazila s úmyslem vytěžit co nejvíc nerostného bohatství.
Avatar: Frontiers of Pandora
Přestože je Pandora bezpochyby lákavým prostředním k prozkoumávání, druhá hra na jídelníčku s názvem Star Wars Outlaws působí ještě lákavěji. Přeci jen, který fanda tohoto universa někdy nesnil o tom, že se stane jedním z jeho hrdinů, bude létat z planety na planetu, bojovat s galaktickým impériem a do toho poznávat nejrůznější obyvatele a stvoření? Star Wars Outlaws jsou jednoznačně hrou, o níž snila nejedna generace. A první záběry slibují velkolepý zážitek, který stál za čekání.
Ve hře, která se časově odehrává mezi událostmi Impérium vrací úderNávrat Jediho, se z pohledu třetí osoby ujmeme role mladé zlodějky Kay Vess, již doprovází její zvířecí společník Nixe. Ten je nejen roztomilý, ale umí být během hry i velmi nápomocný. Kay se snaží jakýmkoli způsobem získat prostředky k tomu, aby mohla vést normální svobodný život. Protože má však pletky s galaktickým podsvětím, patří mezi nejhledanější osoby ve vesmíru. A to rozhodně není jednoduchá pozice.
Star Wars Outlaws: Gameplay trailer
Zatím netušíme, zda i Star Wars Outlaws bude mít českou podporu v podobě titulků. Hru nicméně pro Ubisoft, stejně jako Avatar, vyvíjí švédské studio Massive Entertainment (Tom Clancy's The Division 2). Můžeme proto doufat, že se oběma hrám dostane stejné jazykové péče.
Přesné datum vydání zatím oznámeno nebylo, hra by měla vyjít v roce 2024, a to na PC (Ubisoft Store), PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na stejné platformy míří i Avatar: Frontiers of Pandora.