Jaké jsou nejlepší videohry podle slavných filmů?

Jaké jsou nejlepší videohry podle slavných filmů?
Alien: Isolation | The Creative Assembly

Star Wars: Knights of the Old Republic

jake-jsou-nejlepsi-video-hry-podle-slavnych-filmu-4
Star Wars: Knights of the Old Republic | Bioware
Her podle nejslavnějšího filmového sci-fi universa je mnoho, ovšem asi nejvíce velebenou je RPG od kanadského studia Bioware, které je známé tím, že jejich hry mají povětšinou poutavý a kvalitní příběh se zajímavými charaktery. Star Wars: Knights of the Old Republic se odehrává tisíce let před původními Star Wars (1977), ovšem samotný příběh a interakce hráče s jednotlivými charaktery činí z této hry nezapomenutelný zážitek, o kterém mnoho fanoušků prohlásilo, že si zcela v klídku strčí do kapsy celou prequelovou trilogii. Rozhodně se jedná o hru, kterou by si neměl nechat ujít žádný fanoušek žánru RPG, stejně tak ani žádný opravdový Star Wars fanda.

Alien: Isolation

Alien: Isolation
Alien: Isolation | The Creative Assembly
Podobně jako u Star Wars, tak i k sérii Vetřelce (1979) vzniklo mnoho her, které navíc nebyly zas tak špatné, ovšem ve většině případů jsme v nich mohli slavného xenomorpha pouze střílet, což může celkem rychle omrzet. Tvůrci Alien: Isolation však na to šli jiným směrem - před Vetřelcem se hráč musí celou dobu skrývat a vyhýbat se mu. Díky tomu se hráč cítí přesně jako sama Ripleyová z jedničky, přičemž děsivá atmosféra chátrající vesmírné stanice, ve které člověk nemůže věřit téměř nikomu, tomu všemu dodává unikátní hrůzostrašný zážitek, na který se nezapomíná.

GoldenEye 007

jake-jsou-nejlepsi-video-hry-podle-slavnych-filmu-3
GoldenEye 007 | Rare
U nás nepříliš známá hra, která vyšla v roce 1997 na Nintendo, přičemž se jednalo o nejlepší FPS (First person shooter), která byla na této konzoly k sehnání. Hra je inspirována známou bondovkou s Piercem Brosnanem, Zlaté oko. (1995) Jeden ze zásadních úspěchů hry je taktéž velice povedený a zábavný multiplayer, který hráči preferující konzole dodnes považují za jeden z nejlepších, co kdy vznikl. V roce 2010 dokonce vznikl herní remake.

The Chronicles of Riddick: Escape from the Butcher Bay

jake-jsou-nejlepsi-video-hry-podle-slavnych-filmu-1
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay | Starbreeze Studios
Hra podle akčního hororu Černočerná tma (2000) a jejího pokračování Riddick: Kronika temna (2004), děj se však odehrává před událostmi obou filmů. Fanoušci si obzvlášť pochvalují vynikající atmosféru a nesmírně zábavnou různorodost herních stylů, což bylo v roce 2004 poměrně inovativní. Vzhledem na rok vydání je často vychvalována i slušná grafika, plus samozřejmě samotný Riddick je pěknej tvrďák. A kdo by nechtěl hrát za tvrďáka?

The Thing

jake-jsou-nejlepsi-video-hry-podle-slavnych-filmu
The Thing | Computer Artworks
Ano. I Carpenterův slavný a nechutný horor (1982) se dočkal herního zpracování. A nutno říct, že se jedná o kus opravdu povedený. Hře se totiž podařilo skvěle napodobit původní hrůznou a napínavou atmosféru originálního filmu, přičemž hráč nebude muset proti strašlivé mimozemské formě pouze svůj plamenomet, ale taktéž svůj důvtip.
A jaké hry podle filmů se líbily vám?