Proč už Emma Watson nehraje ve filmech? Dává přednost jiné kariéře

Proč už Emma Watson nehraje ve filmech? Dává přednost jiné kariéře
Emma Watson v roce 2022 | Getty Images
Kam se poděla Emma Watson? Dosud poslední filmová role třiatřicetileté herečky se datuje do roku 2019, kdy si zahrála jednu z Malých žen ve snímku Grety Gerwig. Její bývalí kolegové ze ságy o Harrym Potterovi se snaží zbavit nálepky dětských hvězd, a tak se účastní i bizarnějších projektů – Daniela Radcliffa jsme mohli vidět například v životopisné komedii Weird (2022) či v akčním Zabijákovi proti své vůli (2019), Ruperta Grinta zase v nedávném hororu Někdo klepe na dveře (2023). Jenže po Emmě Watson jako by se slehla zem.
male-zeny-little-women-2019-trailer
Malé ženy | Columbia TriStar
Herečka se nyní otevřela v rozhovoru pro The Hollywood Reporter a její zpověď rozhodně stojí za pozornost. Údajně totiž v herecké pozici nebyla příliš šťastná, dokonce se cítila jako v kleci. „Bylo pro mě opravdu velmi těžké, když jsem musela předstoupit před veřejnost a prodávat něco, nad čím jsem neměla téměř žádnou kontrolu. Každý novinář se mě v souvislosti s novým filmem ptal: ‚Jak se tohle dílo shoduje s vaším osobním názorem?‘ Bylo velmi těžké být tváří projektů, do kterých jsem nemohla moc mluvit,“ vysvětlila.
Emma Watson
Emma Watson

Herečka

Watson frustroval známý paradox, že herci a herečky jsou v očích veřejnosti s filmem často spojovaní ještě víc než třeba režiséři či scenáristé, přitom však s jeho konečnou podobou mnoho společného nemají. I proto se v posledních letech uchýlila spíše k psaní scénářů a natáčení vlastních filmových děl. Minulý rok takto zpracovala reklamní kampaň pro značku Prada, dále se domlouvá na natočení hudebního videa a podobných menších projektech.
cz-trzby-kraska-a-zvire-ovladla-tuzemsky-zebricek
Kráska a zvíře | Disney
Zdá se, že kdysi populární Hermiona dnes využívá toho, že na filmovém place v podstatě vyrostla, a snaží se své zkušenosti zúročit v produkcích, za nimiž si bude moci stát. Zároveň však nevyloučila ani možnost vrátit se před kameru, pokud by se objevila úloha, která ji zaujme. Užívá si to, že nemusí skákat z role do role, tříštit tak svou pozornost a podílet se na projektech, s nimiž vnitřně nesouzní.

Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?
Ostatní30. 4. 2023
Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?