Velkou část těla jí zdobí tetování, zažila šikanu a uvažovala o sebevraždě. Nakonec to dotáhla na první Batwoman v historii

Velkou část těla jí zdobí tetování, zažila šikanu a uvažovala o sebevraždě. Nakonec to dotáhla na první Batwoman v historii
Batwoman | The CW
Ruby Rose se narodila jako Ruby Rose Langenheim 20. března 1986 v australském Melbourne svobodné matce - umělkyni. Jako malá se Ruby se svou matkou často stěhovala, než se nakonec vrátily zpět do Melbourne. A její dětství nebylo snadné, kvůli své sexuální orientaci (Ruby se hlásí k LBQT, sama o sobě říká, že se necítí být ani ženou, ani mužem, ale že má z obou pohlaví to nejlepší) byla terčem fyzické i psychické šikany a ve dvanácti letech se pokusila o sebevraždu. Nakonec musela kvůli pokračujícím depresím a bipolární poruše v roce 2013 podstoupit klinickou léčbu.
Sama se později přiznala, že své problémy jako malá řešila velkou představivostí. Její nejlepším přítelem byl imaginární Leonardo, se kterým své problémy probírala. A když přišly skutečně těžké chvíle, představovala si, že ji přijdou zachránit Želvy ninja.
Ruby Rose
Orange is the New Black | Netflix
Svou kariéru Ruby nezahájila jako herečka, ale jako modelka a moderátorka australské MTV. Filmového debutu se dočkala v roce 2008 v australském snímku Suite for Fleur. Průlom nastal v roce 2013 s rolí Stelly ve třetí a čtvrté řadě seriálu Orange Is the New Black. Dva roky předtím ale o práci nezavadila a byla nezaměstnaná. Nejvýrazněji se do paměti diváků zapsala nejen účinkováním v Orange is the New Black, ale i ve snímcích MEG: Monstrum z hlubin, John Wick 2 a seriálu Batwoman.
V roce 2019 se při natáčení Batwoman zranila a musela na operaci páteře, po které jí hrozilo ochrnutí. A bezproblémové nebylo ani natáčení filmu MEG (2018), během něhož se Ruby málem utopila. Nic z toho ji ale nezastavilo a Ruby pracuje dál. Navíc je držitelkou rekordu. Stala se totiž úplně první hranou Batwoman v historii kinematografie. Ačkoli seriál Batwoman opustila hned po první sezóně (důvody herečka nikdy přesně neuvedla, ale velkou roli hrálo ono zranění zad a rekonvalescence po operaci), prvenství už jí nikdo nikdy nevezme.
Ruby Rose
MEG: Monstrum z hlubin | Apelles Entertainment
Vedle herectví a modelingu se Ruby věnuje i boxu a hudbě. Patří též mezi zastánce práv zvířat. Již několik let je aktivní členkou PETA a vegankou. Věnuje se i charitě, pomáhá pořádat řadu charitativních akcí, včetně boxerských zápasů, kterých se sama účastní a jako dobrovolník jezdí pravidelně do Laosu a Afriky. V komunitě LBQT je velmi populární a pomáhá i s jejich problémy a právy. Otevřeně mluví o své orientaci i o tom, co zažívala jako malá. Dokonce si prý ve čtrnácti letech šetřila všechny své peníze, aby mohla na operaci a změnila si pohlaví na mužské, protože se v té době cítila být chlapcem. Nyní je prý ráda, že to neudělala. Sama se totiž označuje za ženu, nejčastěji lesbu, ale čím dál častěji prý cítí, že není vyhraněná ani na jednu stranu. Na svém těle už nic měnit nechce a dokonce doufá, že v budoucnosti bude mí i děti. Sama na téma lidský práv říká jediné: „Chci reprezentovat minority v úctě vůči lidem, kteří zažili na škole šikanu, jsou gayové, lesby nebo transgender, nebo nepatří mezi modrooké blonďáky. Mám krátké vlasy a jsem potetovaná, ráda lidem ukazuji, že být odlišný je jejich právo.“
A pokud vás zajímá, co Ruby plánuje do budoucna, má v ohni hned tři želízka. Thriller The Yacht, v němž mladá žena bojuje o přežití poté, co její luxusní jachtu ovládnou zloději, komedii 1UP o dívce, která opustí svůj sportovní tým kvůli sexismu ze strany svých kolegů, a kriminální akční thriller Vanquish, v němž ztvární svobodnou matku Viktorii, která se snaží zapomenout na svou temnou milost, kdy pro ruskou mafii pracovala jako drogový kurýr, a vychovat svou dceru.