Zemřel představitel Chewbaccy Peter Mayhew

Zemřel představitel Chewbaccy Peter Mayhew
Peter Mayhew | Lucasfilm Ltd.
Truchlí tak celý svět Star Wars i manželka Angie a jejich tři děti. Peterovi herečtí kolegové ze Star Wars na svých sociálních sítích sdílejí statusy, ve kterých vzdávají svému milovanému kolegovi hold.
Peter Mayhew, Harrison Ford
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje | 1977/1997 20th Century Fox
Peter Mayhew se narodil v roce 1944 v Londýně, kde později pracoval jako pomocník v nemocnici. Zde si ho v roce 1977 našli i filmaři a Peter získal svou první roli ve filmu Sindibád a tygří oko. Tuto roli stejně jako roli slavného Chewbaccy získal díky své neuvěřitelné výšce 2,21 metru. Byl to ale právě roztomilý wookie ze Star Wars, který přinesl Peterovi neuvěřitelnou popularitu, ačkoliv jeho tvář ve filmu nikdy vidět nebyla.
Peter Mayhew
Peter Mayhew | Lucasfilm Ltd.
Postavu Žvejkala ztvárnil Peter Mayhew celkem v pěti filmech a spolu se zvukařem Benem Burttem určili finální vzhled a charakter této postavy. V roce 2015 se ve filmu Síla se probouzí do role Chewbaccy vrátil navzdory zdravotním problémům. V dalších filmech již ale hrát nemohl a roli předal Joonasovi Suotamovi.
Peter proslul i tím, že Chewbaccu skutečně miloval a celý život cestoval po celém světě na různá Star Wars shromáždění a s kolegy z filmu ho pojilo velké přátelství. Navíc byl velmi aktivním i v oblasti charity, podporoval řadu organizací a nakonec založil i svou vlastní jménem Peter Mayhew Foundation, která podporuje lidi v krizových životních situacích.