Jaké nejhorší filmy naše herecké idoly podle kritiky natočily?

Jaké nejhorší filmy naše herecké idoly podle kritiky natočily?
Junior | Northern Lights Entertainment
Stále je velmi vzácné, pokud film vyfasuje na Rottentomatoes 0% (což tedy znamená, že všechny recenze ho hodnotí pod/průměrně). Protože se v krátké době sešly hned dva kousky, které tímhle směrem směřují - Gotti (John Travolta) a Plán útěku 2 (Sylvester Stallone), navedlo mě to k otázce, jaké filmy podobných hollywoodských klasiků vyfásli na "rajčatech" nulu.
Určitá jména tu nenajdete (například Mel Gibson, Jackie Chan nebo Harrison Ford se 0 zatím vyhnuli), u jiných to nemá smysl, protože se dávno utopili v béčkové produkci a cokoli z posledních 10 let nad nulu nedohlédlo.

NICOLAS CAGE

jake-nejhorsi-filmy-nase-herecke-idoly-podle-kritiky-natocily-3
Nebezpečná hra | Trimark Pictures
V polovině devadesátých let si Nicolas Cage s poměrně velkou pečlivostí vybíral projekty a snažil se skloubit komerční a uměleckou vlnu. Později se na nějaké ambice zhusta vykašlal a začal brát všechny možné zakázky. Fanoušci špatných filmů nedají dopustit na Rituál, kde jezdí po Hobitíně a obleku medvěda mlátí ženské. Ale ne, tenhle film nulu nemá (dokonce existuje hned 16 kritiků, kteří film ocenili kladně). Ani ta všemožná béčka z posledních let nejsou nulky - nejblíže se dostala ptákovina Napospas osudu, kterou spasilo to, že jeden kritik z 67 řekl "podle mě je to dobrý film". Nick má navzdory své pracovitosti, kdy nás zásobuje klidně i pěti špatnými filmy ročně, na kontě jedinou hereckou nulu. A k tomu jednu jako producent.
"Nuly" Nicolase Cage:
Nebezpečná hra (1983)
Tisíc slov (2012) - producent

GEORGE CLOONEY
jake-nejhorsi-filmy-nase-herecke-idoly-podle-kritiky-natocily-5
Návrat vražedných rajčat | Four Square Productions
George Clooney dnes patří mezi herce, kteří si mohou vybírat a pokud "to" necítí, tak zkrátka do projektu nejde. Každý ale musel nějak začínat a bývalý člen Pohotovosti na tom není jinak. Z jeho rané filmové tvorby se nabízí komiksová zhůvěřilost Batman a Robin, ale chyba lávky - po světě chodí hned devět amerických kritiků, kteří tuhle pestrobarevnou ptákovinu považují za nadprůměrný film. Zato vraždící zelenina, ta už leží v krku úplně všem.
"Nuly" George Clooneyho:
Návrat vražedných rajčat (1988)

SEAN CONNERY

Highlander 2 – Síla kouzla
Highlander 2 – Síla kouzla | Entertainment Film Distributors
Bývalý James Bond skončil s herectvím proto, že se mu na konci kariéry sešly hned dva filmy, kterým se kritika vysmála a šlo o propadáky (Mstitelé a Liga výjimečných). V rámci statistik si ale nejhůře nevedou. Kulce se dokonce vyhl i Zardoz, což je taková ta legendární sci-fi ujeťárna z roku 1974, v níž nosí Sean Connery svatební šaty. U žánru ale kvůli nulce zůstaneme a tohle umístění (minimálně) znalce nejhorších pokračování všech dob nezaskočí.
"Nuly" Seana Conneryho:
Highlander 2 - Síla kouzla (1991)

EDDIE MURPHY

Eddie Murphy
Tisíc slov
Nejspíš byste čekali, že kariéra Eddieho Murphyho bude v rámci posledních let, kdy už točí jen samé propadáky, nulami přímo prolezlá. Chyba lávky. Největší adept Pluto Nash drží 4%, otřesný Norbit má 9%, dokonce i oba Zamilovaní profesoři se nebezpečné hranici ani nepřiblížili (jednička má dokonce 64%!). Ve skutečnosti má někdejší komediální hvězda ve filmografii jediný film, který se nuly dočkal. Máte tisíc slov na to uhodnout jaký...
"Nuly" Eddieho Murphyho:
Tisíc slov (2012)

KEANU REEVES

jake-nejhorsi-filmy-nase-herecke-idoly-podle-kritiky-natocily-4
Ztracená generace | Phase 4 Films
Keanu Reeves má svá silná i slabá období. A občas vypadá, že ho natáčení hrozně nebavilo a emoce se rozhodl nechat ve svém přívěsu. Současně jde ale o herce, který se nutně do rolí nehrne a pokud nemá z projektu dobrý pocit, zkrátka a dobře do něj nejde a raději někde zevlí se svou kapelou (například). Díky tomu se vyhnul například trapasu v podobě Nebezpečné rychlosti 2 (na Rottentomatoes 3%) a má na svém kontě jediný 0% zářez.
"Nuly" Keanu Reevese:
Ztracená generace (2013)

JOHN TRAVOLTA

57d86605
Gotti
Travolta se během své kariéry nejednou přiblížil 0%. Ostatně, Hollywoodu nepamatuje moc podobných vytrvalců, kteří se pravidelně vrací do první ligy. Pravděpodobně byste očekávali, že do 0% party bude patřit Bojiště Země, ale chyba lávky - ze 148 recenzí jsou dokonce hned 4 kladné, takže se film může pochlubit 3%. Což nicméně neplatí pro Travoltův poslední film.
"Nuly" Johna Travolty:
Staying Alive (1983)
Kdopak to mluví 3 (1993)
Life on the Line (2015)
Gotti (2018)

ARNOLD SCHWARZENEGGER

jake-nejhorsi-filmy-nase-herecke-idoly-podle-kritiky-natocily
Kaktusový Jack | Columbia TriStar
Arnold má jednoznačně ve filmografii pár kousků, které by jeho fanoušci na nulu tipovali, ale ne, zklamu vás, Junior to vážně nebude - na Rottentomatoes má 36%, což je jen o procento méně než Dvojčata a o 2% více, než kolik svého času získal od kritiků Poslední akční hrdina (což je na pováženou). Pokud jde ale o 0%, je tu jediný kousek a to bláznivý western.
"Nuly" Arnolda Schwarzeneggera:
Kaktusový Jack (1979)

SYLVESTER STALLONE

jake-nejhorsi-filmy-nase-herecke-idoly-podle-kritiky-natocily-2
Staying Alive | Paramount Network
Stallone je a byl srdcař a nebýt toho, že si v devadesátých letech nechal stoupnout slávu do hlavy, možná by ani žádné slabší období nezaznamenal. Těžko říct, proč se dobrovolně upsal Plánu útěku 2, když věděl, jaký tým ho bude dávat dohromady (možná chtěj jít na ruku čínské straně, která film spoluprodukovala a měla by se podílet i na dalším Rambovi a Expendables), faktem ale zůstává, že "nuly" jinak netočil. Jediný film s 0%, který ve filmografii má, režíroval, "střílející maminka" má 8%, to jen tak na okraj.
"Nuly" Sylvestera Stalloneho:
Staying Alive (1983) - režie

BRUCE WILLIS

jake-nejhorsi-filmy-nase-herecke-idoly-podle-kritiky-natocily-1
Elitní zabiják | Lionsgate
Willis natočil za život hodně filmů, které nebyly každému po chuti, ale opravdové dno přišlo až v jeho posledních "videolétech", kdy si dal od áčkové produkce nepochopitelné volno a začal točit laciné céčkové šílenosti, kde si vždy odehraje na ploše deseti minut záporáka a vyinkasuje za to pár milionů. Škoda. Kdyby tahle éra nepřišla, ostudné nule by se bez problému vyhl.
"Nuly" Bruce Willise:
Elitní zabiják (2014)
Nebezpečný náklad (2015)
Acts of Violence (2018)