Dědictví po slavném puškaři jí přineslo prokletí. Helen Mirren v důmyslném hororu

Dědictví po slavném puškaři jí přineslo prokletí. Helen Mirren v důmyslném hororu
Winchester: Sídlo démonů
Sarah Winchester nebyla jen dědičkou obrovského jmění. Byla rovněž strůjkyní děsivého plánu - chtěla přebudovat statek s osmi pokoji v kalifornském San José na rozsáhlý labyrint s komnatami plnými přízraků… Truchlící vdova dům stavěla, aby se postavila nevyslovitelnému: Ať už šlo o nevinné oběti či padouchy, stovky pomstychtivých duchů našly útočiště v domě, jehož byla Sarah strážkyní.
Helen Mirren
Winchester: Sídlo démonů
Na této premise stojí námět hororového thrilleru Winchester: Sídlo démonů, který má v hlavní roli oscarovou herečku Helen Mirren. Co jí na látce zaujalo? „Postava Sarah Winchester je zahalena tajemstvím. Za jejího života kolem její osoby vznikla legenda, mýtus jak kolem ní, tak kolem výstavby domu. Když byl postaven, ještě v jeho okolí vůbec nic nebylo. Dnes se nachází uprostřed hlavní nákupní třídy v San José. Tehdy tu ale byla jen neobdělaná půda a uprostřed ní stála tato pozoruhodná stavba. Vdova, která ji postupně budovala, byla věčně oděna v černé a lidé z městečka ji sotva zahlédli. Chránila si své soukromí, téměř nevycházela z domu.“
Myslím, že to byla žena s velkou empatií a hlubokým citem pro ostatní,“ pokračuje Mirren. Zároveň však její jmění, které vynaložila na výstavbu domu, pocházelo z bohatství získaného z prodeje pušek winchesterovek. Povaha ženy a zdroj jejích příjmů jsou tu tedy v obrovském protikladu.“

Winchester: Sídlo démonů: Trailer

Winchester: Sídlo démonů
Hororoví režiséři Peter a Michael Spierigovi (Jigsaw) vnímali možnost napsat a natočit tento nadpřirozený thriller inspirovaný pravdivým příběhem jako jedinečnou příležitost. Australská dvojčata chápala příběh jako znepokojivé svědectví historické legendy o „ženě stejně složité jako její výtvor“, která nikdy nebude vysvětlena.
Winchesterje víc než jméno, je to impozantní mezník v čase. Sarah Lockwood Pardee si vzala vynálezce opakovací pušky Winchester, přijala jeho jméno a coby vdova se pak stala padesátiprocentní akcionářkou společnosti a dědičkou obrovského množství peněz. Její majetek v hodnotě 20 milionů dolarů by v dnešním světě odpovídal téměř půl miliardě dolarů.
0b7d1991
Winchester: Sídlo démonů - legendami opředený dům
Jak praví legenda, po smrti manžela a malé dcery Annie se Sarah měla potkat v Bostonu s médiem mezi světem mrtvých a živých, člověkem, který ji po setkání poradil, aby se odstěhovala z rodného Connecticutu, vydala se na západ a začala stavět dům. Dům, který bude sloužit jako propracovaný pomník pokání za ty, kteří padli vinou pušky winchesterovky.
Mirrenová dodává: „V době, kdy žila Sarah, se hodně experimentovalo a lidé často přicházeli s novými myšlenkami. Byla to éra Alistaira Crowleyho na jedné, té temné straně, a Rosekruciány na té druhé, světlé straně. Lidé hledali duchovní útočiště a myslím, že to byl i případ Sarah,“ pokračuje Mirren. „Byla to nevšední žena. Velmi se zajímala o duševní rozvoj a duchovno obecně.“
Helen Mirren
Winchester: Sídlo démonů | BontonFilm
Sarah Winchester se ve filmu za každou cenu snaží ochránit svůj život a životy dvou lidí, které na světě miluje nejvíce – svou neteř Marion (Sarah Snook) a jejího osmiletého syna Henryho (Finn Scicluna-O’Prey). Sarah nemá na výběr, než se s mrtvými setkat tváří v tvář a znovu vytvořit podle jejich našeptávaných představ prostředí, v nichž jejich život došel konce.
Vedení společnosti Winchester má obavu, že truchlící bláznivá vdova vytáhne pro svůj záměr z peněženky společnosti příliš mnoho peněz. Proto využije svého práva a nechá Sarah prohlédnout doktorem v naději, že bude prohlášena za šílenou. Do sídla přijíždí Dr. Eric Price (Jason Clarke) a diváci se spolu s ním již 1. března v českých kinech přesvědčí, jak je to s (ne)příčetností a bohatstvím vdovy po Williamu Winchesterovi.
Jason Clarke
Winchester: Sídlo démonů | BontonFilm