Matrix: Co stojí za tajemnou směsicí slavného zeleného kódu? Opravdová lahůdka!

Matrix: Co stojí za tajemnou směsicí slavného zeleného kódu? Opravdová lahůdka!
Vedoucí výpravy filmu Matrix – Simon Whiteley
Jednou na to dojít muselo - chystá se reboot Matrixu
Filmy8. 10. 2017
Jednou na to dojít muselo - chystá se reboot Matrixu
Vedoucí výpravy filmu, Simon Whiteley, který kód vytvořil, tuto záhadu v nedávném rozhovoru konečně odhalil. Ovšem žádnou hlubokou veledůležitou zprávu světu nečekejte. Téměř dvacetileté tajemství úspěšné trilogie bratrů (dnes už sester) Wachowských je konečně odhaleno. A spousta z nás bude možná reagovat stejně, jako když se chudák Neo od Morphea poprvé dozvěděl, že celý život strávil ve virtuálním světě.
Pokud vás už omrzelo dávat si k obědu všední jídlo jako těstoviny či svíčkovou s knedlíky a chcete si pro změnu dát něco speciálního, zkuste rozluštit právě zmíněný zelený text Matrixu. „Všem bych chtěl sdělit, že kód Matrixu se skládá z japonských receptů na sushi,“ potvrdil Whiteley pro rozhovor se Cnet. Údajně orientální znaky oskenoval z japonské kuchařky své manželky, přičemž následným mixem vytvořil jeden z nejikoničtějších filmových symbolů.
Vybízí se otázka - znamená to tedy, že když se k Matrixu připojíme, stanou se z nás nejenom úchvatní mistři kung-fu, ale taktéž vynikající kuchaři asijských pokrmů? Kdo ví. Třeba nám to plánovaný příští díl vyjeví.
Poznámka pod čarou. Otázkou samozřejmě je, zda si to celé Simon Whiteley, uznávaný počítačový designér, celé nevymyslel jako takovou malou pomstu studiu či tvůrcům filmu za to, že není uvedený v titulcích filmu této moderní sci-fi klasiky.
co-je-obsahem-slavneho-zeleneho-kodu-matrixu-skutecna-lahudka
Matrix