Loki a Dr. House znovu proti sobě? Špionážní seriál Noční recepční hlásí nečekaný návrat

Loki a Dr. House znovu proti sobě? Špionážní seriál Noční recepční hlásí nečekaný návrat
Noční recepční | BBC
Tom Hiddleston si v první sérii nyní již seriálu zahrál bývalého vojáka Jonathana Pinea, který ovšem pracuje jako noční recepční. Tedy aspoň do doby, než ho kontaktuje důstojnice britské tajné služby a požádá ho o spolupráci. Jeho úkolem je infiltrovat se do blízkosti nebezpečného obchodníka se zbraněmi v podání Hugha Laurieho, stát se jeho blízkým přítelem a zjistit co nejvíce o jeho špinavých kšeftech. Hlavní hrdina tak rozehraje poměrně nebezpečnou hru, během níž se navíc tak trochu zakouká do záporákovy partnerky.
Noční recepční
Noční recepční
79%
Noční recepční byl v roce 2016 velmi sympatickým špionážním kouskem jak ze staré školy s hezky pozvolným tempem a atmosférou, z níž by měl le Carré zřejmě radost. Úspěch u publika byl navíc tak velký, že diváci o Hiddlestonovi ihned začali mluvit jako o dalším představiteli Jamese Bonda a Hugh Laurie se díky svému skvěle zahranému záporákovi snadno zbavil nálepky Dr. House. Pozornost na sebe poutala také smyslná Elizabeth Debicki či Olivia Colman, jejíž herecká kariéra tehdy byla na vzestupu.
Diváci se prakticky ihned začali dožadovat pokračování, a to i přes dříve oznámenou minisérii a neexistující knižní přídavky od le Carrého. Dlouhou dobu se o další sezóně mluvilo, po čase ovšem šeptanda utichla. Až na počátku roku 2023 se objevily zprávy, že se okolo projektu něco děje a Noční recepční se možná přeci jen vrátí do služby. Tato šeptanda se nyní potvrdila.
Noční recepční
Noční recepční | BBC
BBC ovšem ve spolupráci se streamovacím Amazonem neschválilo pouze jednu, ale rovnou dvě řady, v níž už se nyní samozřejmě počítá s návratem hlavní hvězdy Toma Hiddlestona. Herecká účast Hugha Laurieho je ovšem zatím ve hvězdách. Britský matador se od seriálu neodvrací, na projektu bude totiž pracovat minimálně z pozice producenta. Zda se ale vrátí i jeho postava Richarda Onslowa Ropera, prozatím není jisté.
O zápletce toho totiž zatím moc nevíme, jen že se další Pineova mise bude odehrávat osm let po konci první řady. Scenáristé tak budou muset tentokrát přijít s kompletně novým příběhem a nebudou se moci opřít o le Carrého předlohu. Na druhou stranu, prostor pro velké špionážní dobrodružství tu rozhodně je. Že má tento žánr své věrné publikum, potvrzuje také úspěch seriálu Slow Horses na Apple TV+. Na režijní židli tentokrát místo Susanne Bier usedne filmařka Georgi Banks-Davies, jež aktuálně pracuje také na netflixovském seriálu KaosJeffem Goldblumem.
Podívejte se na žebříček nejlepších špionážních seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: Deadline