Namaskovaný Robert Downey jr. si ve špionské satiře zahraje spoustu rolí. A všechny záporné

Namaskovaný Robert Downey jr. si ve špionské satiře zahraje spoustu rolí. A všechny záporné
Sympatizant | HBO Max
Na základě stejnojmenného knižního bestselleru od Viet Thanh Nguyena začal vznikat seriál už roku 2021. Kolem projektu se začala točit řada významných jmen a názvů jako třeba produkční společnost A24, televizní stanice HBO, režisér Park Chan-wook (Old Boy, Podezřelá) či Robert Downey jr. a jeho manželka Susan v producentských úlohách.
Sympatizant
Sympatizant
73%
A tomuto zájmu se nelze divit. Literární příběh na pomezí mnoha žánrů totiž pojednával o pohnuté vietnamské historii především v 70. letech, tedy během a po konci vietnamské války. Odkazy na filmy jako Četa nebo Apokalypsa nechyběly, především však šlo o převyprávění tehdejších událostí nikoli z dominantního, amerického úhlu pohledu, nýbrž optikou Vietnamce s přezdívkou Kapitán, který se vedle angažování v domácí politické situaci dostane i do exilu ve Spojených státech. Jde tedy o mainstreamově nepříliš prozkoumané a bezesporu třaskavé téma, zpracované navíc jak temně špionážním, tak i politicky satirickým způsobem.
Vedle Parka, který režíroval první tři epizody, se v této úloze vystřídali i Fernando Meirelles (Město bohů, Dva papežové) a Marc Munden. V hlavní roli se objeví dosud nepříliš známý Hoa Xuande, dále se můžete těšit i na Sandru Oh (Chirurgové) a především zmíněného čerstvého oscarového laureáta Downeyho. Ten si v seriálu střihne role hned několika záporáků, kvůli jedné postavě si dokonce i kompletně oholil hlavu.
Sympatizant: 2. trailer | HBO Max
Nakolik byla tato oběť přínosná, se dozvíme už 14. dubna, kdy se první epizoda minisérie Sympatizant objeví na platformě HBO Max. Další epizody by měly následovat v týdenních rozestupech. Zatím se podívejte aspoň na náš žebříček nejlepších seriálů, které jsou na této streamovací službě k vidění.
Zdroje: The Hollywood Reporter, Collider