HBO chystá nový seriál od autorky Zmizelé. Bude pojednávat o satanistické vraždě

HBO chystá nový seriál od autorky Zmizelé. Bude pojednávat o satanistické vraždě
Zmizelá | 20th Century Fox
Gillian Flynn nepíše klasické investigativní thrillery. Její příběhy se vyznačují nejen temnotou a ozvěnami násilné či tajuplné minulosti, ale také kousavými alegoriemi lidské chamtivosti a vypočítavosti. Jejím nejúspěšnějším dílem zůstává román Zmizelá (Gone Girl) i díky skvělé filmové adaptaci Davida Finchera z roku 2014, k níž autorka obstarala scénář.
Film s Benem Affleckem a Rosamund Pike o manželčině nafingované pomstě nevěrnému partnerovi se znovu aktivně probírá v posledních dnech, a to po premiéře dokumentu Zlý americký sen (American Nightmare). Ten totiž pojednává o případu „skutečné zmizelé“ a naplno odhaluje pravdivost spisovatelčina sociálně kritického komentáře.
Gillian Flynn
Gillian Flynn

Scénáristka

Temné kouty zachází do podobných motivů, kdy zdánlivě nevinná protagonistka postupně ukazuje drápky. Libby Day v sedmi letech přišla o část rodiny a brutální vraždu známou jako Satan Sacrifice of Kinnakee, Kansas přisuzuje svému pubertálnímu bratrovi Benovi. Po čtvrtstoletí přeživší ženu vyhledá dvojice detektivů na volné noze pídící se po senzačních true crime událostech. Libby, která dospívání strávila ve světlech reflektorů, si chce na svém utrpení přivydělat. Dobrovolně pátrá po souvislostech a brzy musí prchat před vrahem.
Zmizelá
Zmizelá | 20th Century Fox
Filmová verze z roku 2015 od Gillese Paquet-Brennera (Klíč k minulosti) se nesetkala s vřelým přijetím a s rozpočtem 11 milionů dolarů tratila přibližně šest milionů. Bez Finchera, vlastního scénáře a nákladné propagace, již si nezávislé studio A24 nemohlo dovolit, snímek s Charlize Theron a Nicholasem Houltem prošuměl.
Lépe se vedlo seriálu Ostré předměty (Sharp Objects), který Flynn opět psala na motivy vlastní knihy. Solidně přijatý byl rovněž celovečerní snímek Vdovy (Widows) z roku 2018, který Flynn vytvořila pro režírujícího Steva McQueena. Spisovatelka naposledy dohlížela na seriál Amazonu Utopia, který si moc fanoušků nezískal.
Seriálová adaptace Temných koutů by se měla svézt na vlně populárních true crime pořadů a fiktivních projektů jako Temný případ (True Detective) nebo Mare z Easttownu (Mare of Easttown). Brzy se snad dozvíme, na koho se můžeme těšit také před kamerami.
zdroj: Variety