Seriálová ostuda HBO končí po pěti dílech. Weeknd a Deppova dcera to pěkně slízli

Seriálová ostuda HBO končí po pěti dílech. Weeknd a Deppova dcera to pěkně slízli
Idol | HBO Max
Na seriál o zpěvačce Jocelyn (Depp), již si pod svá křídla vezme majitel nočního klubu a vůdce kultu Tedros (Weeknd), se valily problémy od loňského dubna. Padáka tehdy dostala režisérka Amy Seimetz, jejíž vize opřená o ženskou perspektivu se údajně rozcházela s představami koprodukujícího Tesfayeho. Ačkoli už bylo natočeno 80 % materiálu a utratilo se 75 milionů dolarů (oproti původně stanoveným 54), narychlo povolaný režisér Sam Levinson (Euforie) zavelel k celkovým přetáčkám, jejichž cenu dosud neznáme.
Idol
Idol
50%
Levinson zvolil nekompromisní nepřístupnou formu, která pobuřovala i některé členy štábu. Magazín Rolling Stone vydal před premiérou rozsáhlou reportáž, v níž si řada zainteresovaných osob stěžovala na explicitní přístup hraničící s „torture porn“ a stavějící na stejných sexuálních motivech, před nimiž Seimetz chtěla původně varovat. Weeknd i Lily-Rose Depp sice tyto zvěsti vyvraceli, ale kritika jim spíš dala za pravdu.
Idol měl světovou premiérou na květnovém festivalu v Cannes a odnesl si prakticky jednohlasně negativní recenze, z nichž některé psaly o jednom z nejhorších pořadů v historii televize. Červnové uvedení na HBO dopadlo rovněž chladně a psychedelicky stylizovaná série s nevyrovnaným tempem publikum nezajímala. Disponuje sice několika podnětnými postřehy ze zákulisí nejen hudebního showbyznysu, jenž k hvězdným tvářím zkrátka nepřistupuje s patřičným respektem, ale na rozdíl od diskutované teenagerské Euforie nedokázala oslovit žádnou cílovku.
Idol
Idol | HBO Max
Magazín Variety nyní informoval, že navzdory předběžným plánům na další sérii se HBO rozhodlo seriál odpískat. Pro domovskou stáj velebených hitů jako The Last of Us, Boj o moc, Bílý lotos či zmíněná Euforie, která by se roku 2025 měla vrátit ve třetí sezóně, šlo o nečekaný a tvrdý políček. Idol mimo jiné zesměšňoval práci zákulisních koordinátorů intimity, na níž si přitom HBO dlouhodobě zakládá, a jeho mediálně rozpitvané kontroverze jsou pro respektovanou službu mizernou reklamou. Bude zajímavé sledovat, zda tyto okolnosti nějak ovlivní Levinsonovu další práci na Euforii či v televizi obecně.
Na Max se můžete o kvalitách či nekvalitách Idolu přesvědčit sami, popřípadě se inspirujte naším žebříčkem nejlepších minisérií dostupných na dané streamovací službě.