The Mandalorian: Našel se již Boba Fett?

The Mandalorian: Našel se již Boba Fett?
The Mandalorian | Lucasfilm Ltd.
Tvůrce seriálu Jon Favreau potvrdil, že navzdory pandemii koronaviru se premiéra Mandaloriana posouvat nebude, a to i díky tomu, že většina záběrů a natáčení byla již hotova před zavedením bezpečnostních opatření. S daným materiálem tak filmaři dokázali pracovat z domova.
the-mandalorian-co-dosud-vime-o-druhe-sezone-a-nasel-se-jiz-boba-fett
The Mandalorian | Lucasfilm Ltd.
Děj seriálu bude plně navazovat na první sérii a i samo natáčení bylo téměř kontinuální, což si tvůrci poměrně pochvalovali a vlastně je to i zachránilo. K původního hereckému obsazení se ale přidalo mnoho nových tváří a postav, které milovníkům Star Wars ale rozhodně nebudou neznámé. Řeč je samozřejmě o těch nejdiskutovanějších postavách jako Bo-Katan, mandalorianka, kterou znají diváci ze seriálů Star Wars: Klonové války a Star Wars: Povstalci. V Mandalorianovi se její role ujme Katee Sackhoff.
Pak tu máme další ženskou hrdinku - Ahsoku Tano, kterou by měla v hrané podobě ztvárnit Rosario Dawson. A v neposlední řadě je tu Boba Fett, jehož přítomnost zarytí fanoušci detekovali již v prví sérii díky cinkajícím botám a záhadné postavě, kterou divákům dosud nikdo neukázal. Boba Fett je ikona a podle dostupných informací by si ho opět měl střihnout Temuera Morrison. Není to ale jisté, k Mandalorianovi se totiž přidal i Timothy Olyphant, který prý údajně v Bobově zbroji natáčel několik záběrů...
Mezi fanoušky se ale objevila teorie, že to má své opodstatnění. Timothy by se totiž podle všeho měl ujmout role Cobba Vantha, samozvaného šerifa na Tatooinu, který nosí záhadné mandalorianské brnění, v němž měl přijít od Jawů, když sesbírali zbytky lodi Jabby Hutta krátce po událostech z Návratu Jediho...
Mandalorian
Robert Rodriguez | Twitter
Každopádně největší záhada se točí kolem původu Baby Yody, kterou se asi jen tak nedozvíme, tedy podle toho, kolik sérií nám hodlá Disney+ naordinovat. Zájem je ale každopádně veliký, a to jak na straně herců, diváků, tak i režisérů. Jednotlivých epizod se totiž ujmou Robert Rodriguez, Peyton Reed, Rick Famuyiwa, Dave Filoni, Carl Weathers a Jon Favreau.
A ještě jedna laskomina nakonec. Vypadá to, že k týmu se nakonec připojil i Sam Hargrave, který v posledních týdnech sbírá vavříny za akční thriller Vyproštění. Tvůrci seriálu ho oslovili s tím, aby jim pomohl s akčními sekvencemi.
"Zavolal mi kamarád Colin Wilson, jeden z producentů," uvedl Sam Hargrave v rozhovoru pro Collider. "Řekl mi, že Jon Favreau a lidé od nich hledají někoho do týmu, kdo má zkušenosti s akcí. Tým pracující na první sérii odvedl skvělou práci, ale teď chtějí někoho, kdo by na tom dokázal stavět a zároveň přišel s novou perspektivou a pozvedl to zase na jinou úroveň. Takže jsem si řekl, že to zní jako výzva."
Natáčení bylo podle jeho slov jedna velká jízda na té nejšpičkovější úrovni. "Je to šílené, co současná technologie filmařům umožňuje," přiznal Hargrave. "Bylo to neuvěřitelné, ten potenciál technologiích, se kterými Jon a jeho tým pracují, neuvěřitelný zážitek. Další sezóna Mandaloriana je skutečně super, příběh je skvělý, a tak jsme se snažili, aby tomu odpovídala i akce. A navíc jsem ji i posunul dál, snad se nám to podařilo." Velkou výhodou v tomto ohledu je, že Din Djarin je stále ve svém mandalorianském brnění, takže když mu vymyslíte tu nejšílenější akční sekvenci, není s tím žádný problém, jednoduše do kostýmu oblečete toho nejlepšího kaskadéra a akce může začít.