Trailer: V novém seriálu je Batwoman lesbička a fanoušci nemají radost

Trailer: V novém seriálu je Batwoman lesbička a fanoušci nemají radost
Batwoman | 2019 The CW Network
Současně už tvůrci mimo jiné řeší i vyznání, protože i to je nyní citlivé téma. I když tak kdysi vznikla Batwoman jako milostný element pro Bruce Waynea (aby se vyvážil jeho "gay vztah" s Robinem), moderní Batwoman je lesbička a k tomu navíc židovka (aby to všechno bylo pořádně posichrované).
Nutno podotknout, že tahle verze Batwoman není žádnou reakcí na současnou vlnu politické korektnosti. Postava vznikla již v roce 2006 a spíše uzrál její čas pro to, aby se konečně podívala i do televize. Seriál natočila stanice The CW, která již nějakou dobu slaví slušný úspěch se seriály ze stáje DC komiks, přičemž hlavní role se ujala Ruby Rose. To pro fanoušky není žádné překvapení - postavu si zahrála již v seriálech Arrow, Flash a Supergirl, přičemž Batwoman patří do stejného universa. Níže se můžete podívat na oficiální trailer, který ale u fanoušků vzbudil pořádné vášně:
Batwoman
Trailer již nějakou dobu visí na YouTube a palcovaná nemluví v jeho prospěch. Zatímco lajků má nějakých 86 tisíc, dislajků téměř půl milionu. Fanouškům vadí, že show působí jako feministická agenda, ať už mluvíme o pojetí hlavní postavy (která nicméně vychází z předlohy), nebo o všeobecného cílení na ženské charaktery. Osobně ale nevím, jestli je kritika opravdu na místě. Jsou show, kde prim hrají muži (v rámci komiksových seriálů to platí obzvlášť), tak proč by si nějaký pořad nemohly ukrást pro sebe i ženy? Pro Ruby Rose, která se již nějakou dobu snaží prosadit v akčním žánru (xXx 3, John Wick 2), jde každopádně o životní příležitost.
Seriál Batwoman odstartuje v televizi 6. října, vysílán bude vždy neděli.
Batwoman
Batwoman | 2019 The CW Network