(Ne)oblíbení superhrdinové se vrací. Watchmeni se dočkají vlastního seriálu od tvůrce Ztracených

(Ne)oblíbení superhrdinové se vrací. Watchmeni se dočkají vlastního seriálu od tvůrce Ztracených
Strážci - Watchmen | DC comics, Warner Bros
Chytrý, ale komerčně vcelku neúspěšný snímek z roku 2009 od Zacka Snydera o nepříliš milovaných superhrdinech, na které většina společnosti hledí jako na psance a zločince, je adaptací ikonického komiksu od Alana Moora a Davea Gibbonse, vydaného v osmdesátých letech pod vlajkou DC Comics. Ten sklidil jak mezi fanoušky, tak mezi kritiky velký úspěch. S přibývajícími lety však vyvstávala otázka, zda se vůbec někdy ona skupina podivínů vrátí. Jeden z tvůrců seriálu Ztraceni (2004), "kmotra" všech novodobých příběhově založených seriálů, Damon Lindelof, to nedávno konečně potvrdil. Watchmeni aka Strážci budou zpět. A to jako seriál.
Jeffrey Dean Morgan
Strážci - Watchmen | Warner Bros.
Seriál poběží na stanici HBO, tudíž se bude jednat o její první superhrdinský projekt. Ovšem podle tvůrců nepůjde vyloženě o klasickou adaptaci původní předlohy, protože bude mít údajně zcela jinou a neprobádanou dějovou linku, která by neměla nic říkat ani největším znalcům původního komiksu.
V seriálu by si měli zahrát herci jako Jeremy Irons, který se pravděpodobně ujme hlavní role, Regina King, Don Johnson, Adelaide Clemens nebo Louis Gossett Jr.. Dočkat bychom se ho měli někdy v roce 2019. Těšíte se?
neoblibeni-superhrdinove-se-vraci-watchmeni-se-dockaji-vlastniho-serialu-od-tvurce-ztracenych
Strážci - Watchmen | DC comics, Warner Bros