Stanice CBS připravuje nový Star Trek seriál na rok 2017!

Stanice CBS připravuje nový Star Trek seriál na rok 2017!
Výkonným producentem seriálu bude Alex Kurtzman, který stojí též za restartovnou filmovou sérií, jejíž oba díly režíroval J. J. Abrams.
Star Trek se zrodil v mysli Genea Roddenberryho a svou premiéru si „odkroutil“ 8. září 1966. Původní seriál se vysílal 3 roky a přinesl zcela nový způsob vyprávění a přinesl i změny v oblasti kultury. Přinášel pokrokový pohled na současné problémy jako rasová tolerance, světová politika nebo životní prostředí. To jsou témata, která můžeme očekávat i od nového seriálu. Právě tyto „novinky“ udělaly ze Star Treku kultovní dílo, které ovlivnilo generace diváků a jsou charakteristickou součástí této show dodnes.
Příští rok navíc oslaví Star Trek 50. výročí svého vzniku. Od té doby bylo natočeno nespočetně filmů a televizních seriálů. Značka proto patří k nejúspěšnějším projektům v oblasti televizní a filmové zábavy.
„Nemohli jsme si vybrat lepší čas na vytvoření nového seriálu než 50. výročí,“ uvedl prezident CBS David Stapf. „Všichni chováme k původní show respekt a těšíme se na její další televizní kapitolu v tvůrčích a schopných rukách Alexe Kurtzmana, někoho, kdo zná tento svět a jeho publikum velmi dobře.“