Vláďa ze Survivoru kritizuje odpadlíky třetí řady. Měla by se zpřísnit pravidla a produkce udělala zásadní chybu

Vláďa ze Survivoru kritizuje odpadlíky třetí řady. Měla by se zpřísnit pravidla a produkce udělala zásadní chybu
Pořad Divočina z ostrova | Nova/Kinobox
V pořadu, v němž se rekapituluje a podrobně rozebírá dění posledních dílů Survivora, tentokrát Vláďa s Danielem přivítali hosta v podobě účastníka druhé série Matěje Quitta. Společně si popovídali nejen o vzpomínkách na natáčení, ale zejména o dění v nejnovějších pátém a šestém dílu, jež jsou před televizní premiérou už k vidění na platformě Voyo. Nové epizody ovlivnily dva dobrovolné odchody v podobě Ornelly Koktové a Rachel Karnižové.
Divočina z ostrova - Survivor Podcast
Divočina z ostrova - Survivor Podcast
Zejména odchod druhé jmenované, jenž vyvrcholil až bizarním „truelem“, v němž ovšem hvězdička reality show nechtěla vůbec bojovat, vyvolal na sociálních sítích velké vášně. Mnoho kritiků nechápe, proč musí podobné známé tváře a celebrity zabírat místo lidem, kteří kvůli nim neprošli castingem a přitom by o výhru či alespoň co nejdelší účast ve hře chtěli bojovat. Hlasitě si tak dobírají jak castingový tým, jenž jednotlivé účastníky vybíral, tak nápad mít v soutěži tým celebrit.
Ani Vláďovi s Matějem neudělaly tyto události úplně radost, snaží se však na dobrovolné odchody koukat z více pohledů. Vladimíra jako fanouška mrzí, že některým účastníkům zkrátka chyběla chuť vyhrát, zůstat v soutěži co nejdéle a rvát se o každou pozici, což je přesně to, co chce každý příznivec pořadu sledovat. Zároveň ovšem přiznává, že vybírání soutěžících na castingu musí být pro tvůrce velmi těžké, jelikož řada kandidátů se snaží na castingu nějak prodat a hrát jistou hru, realita na ostrově však může být nakonec jiná. A jak se budou lidé opravdu chovat, to není zrovna jednoduché odhalit.
Divočina z ostrova | 3. díl | Kinobox
Zásadním problémem pak podle Vládi je, že řada soutěžících odlétá na ostrov nepřipravena a zdá se, že v podstatě neví, co je čeká. „Měli by vědět, do čeho jdou. Měli by si zhlédnout minulé řady, už tu jsou dvě, nebo se kouknout na koncept těch amerických. A druhá věc – obecně si myslím, že ty mladší generace si o sobě myslí strašně moc, ale ta realita je někde úplně jinde,“ říká Vláďa bez obalu. S Matějem se pak shodli na tom, že by nejspíš nebylo na škodu promyslet do příště zpřísnění pravidel či alespoň nějakou formu pokuty.
Zároveň si ovšem nemyslí, že zrušit tým celebrit je tím správným řešením. Hvězda první řady totiž správně podotýká, že bez známých tváří by Nově hrozila rapidně menší sledovanost a bez osobností typu Mikýře by byl pořad pro diváky mnohem méně atraktivní. Vítěz první řady ovšem malinko zkritizoval i některé kroky produkce. Nemůže totiž pochopit, jak mohlo dojít právě k podivnému trojitému souboji, když bylo jasné, že Rachel chce ostrov opustit a v podstatě nebude bojovat.
Survivor Česko & Slovensko
Survivor Česko & Slovensko | Nova
„Věděli jsme, že to v souboji Rachel jen musí odchodit. A nevím, proč to musela odchodit, vždyť muselo být produkci jasný, že za tohle sklidí hejt,“ poukazuje Vláďa na nepovedený závěr epizody. Podle něj měla Rachel zkrátka odejít a produkce zase celý závěr dílu vymyslet úplně jinak. Tohle totiž zklamalo úplně všechny. Co si myslíte o případném zpřísnění pravidel či o celebritách vy?
Pokud koukáte na třetí řadu Survivora, nezapomeňte ho ohodnotit na Kinoboxu!
Pořad můžete sledovat také na YouTube kanále Kinoboxu, kde nové díly uvidíte vždy s menším předstihem.
Zdroj: TV Nova, Kinobox