Tržby v českých kinech: Fotograf Karel Roden zaznamenal Hobitův pád

Tržby v českých kinech: Fotograf Karel Roden zaznamenal Hobitův pád
V premiéře uváděný Fotograf s Karlem Rodenem v hlavní roli se stal nejnavštěvovanějším filmem druhého lednového víkendu. Napomohlo lákavé téma (umělec donjuanovského ražení, erotika a zrada), oblíbený herec i vydatná mediální masáž. A poměrně pochvalné recenze. Na Fotografa přišlo o premiérovém víkendu téměř 38 tisíc diváků. V pokladnách nechali 5.35 milionu korun. Uveden byl snímek ve 117 kinech.
Ben Barnes, Jeff Bridges
Jeff Bridges je největším magnetem Sedmého syna.
Druhá čtvrteční premiéra, fantasy snímek Sedmý syn, obsadila druhé místo. Na charismatického Jeffa Bridgese, který se snaží vymanit ze svůdných/jedovatých spárů Julianne Moore, se přišlo podívat 23.289 fanoušků žánru. Tržby za film činily 3.4 milionu korun. Uvidíme, jak se snímku bude dařit v USA. Tam jej začnou promít až 6. února.
Velmi dobře si vede další český film, komedie Hodinový manžel. Oproti předchozímu týdnu dokonce v rámci návštěvnosti a tržeb předstihl Hobita: Bitvu pěti armád. Moc nescházelo a třetí mohl skončit Sedmý syn. Hodinový manžel na něj v rámci víkendového žebříčk ztrácí pouhé 52 diváky, tržby snímku byly nižší jen o 123 tisíc korun. Komediální film s Bolkem Polívkou a spol byl ale narozdíl od Sedmého bratra (110 kin) nasazen jen do 52 kin. Bravo.
Zuzana Norisová, David Novotný
Z natáčení filmu Hodinový manžel. | http://filmhodinovymanzel.cz
Bramborová medaile zbyla na Hobita: Bitvu pěti armád. Po čtyřech týdnech nadvlády se musí Bilbo Pytlík a jeho družina sklonit hned třem diváky oblíbenějším snímkům. Byla to ale jízda. Čtyřikrát prvenství, historický rekord a ovládnutí žebříčku tržeb celého loňského roku. Jaká jsou aktuální čísla? 17.133 diváků se vydalo na závěrečný díl fantasy "pohádky" Hobit. Za film v pokladnách kin nechali 2.65 milionu korun.
Pátý je sympaťák Paddington (2014), peruánský medvěd na výletě na Britských ostrovech. 15.123 diváků za film zaplatilo 1.9 milionu korun.
Odpad
Odpad nedopadl podle očekávání. Minimálně, co se tržeb týče. | CinemArt
Jeden z největších propadů a ve výsledku i největší zklamání patří Odpadu (2014). Příběh z brazilského slumu až okatě připomínající Milionáře z chatrče (2008) skončil o druhém víkendu od nasazení až jedenáctý. Návštěvnost 2.401 diváků, tržby 306 tisíc korun. Přílišná spekulace. A hra na city.
Na čtrnáctém místě se v předpremiérovém nasazení pohybují Babovřesky 3 (2014), závěrečný díl komediální série režiséra Zdeňka Trošky. Přes 2 tisíce diváků využilo privilegia vidět taškařici dřív než většina ostatních. Za film v pokladnách nechali 195 tisíc korun.
Babovřesky 3
Babovřesky 3. Již za dva týdny v kinech v plné síle. | če
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.