Tržby v českých kinech: Tři bratři se vrátili na vrchol žebříčku

Tržby v českých kinech: Tři bratři se vrátili na vrchol žebříčku
Na Tři bratry se od čtvrtka do neděle vypravilo 14.199 diváků. Za film zaplatili 1.68 milionu korun. Pohádka má na svém kontě již přes 55 milionů korun a přes 440 tisíc návštěvníků.
Labyrint: Útěk
Na teenagery zacílený snímek Labyrint: Útěk (2014) zaznamenal oproti premiérovému víkendu výrazný propad o 38 procent. Na film, který odláká arachno a klaustrofobiky, se do 54 kin vydalo 12.193 diváků. Za celovečerní verzi knižní předlohy zaplatili 1.61 milionu korun.
Denzel Washington
Novinka Equalizer (2014) startuje na třetím místě. Akční Denzel Washington přilákal do kin 9.513 fanoušků. Ti v pokladnách nechali 1.3 milionu korun. Tenhle žánr už je zřejmě pasé, v USA nicméně Equalizer (rozpočet 55 milionů dolarů) odstartoval velmi dobře, s 35 miliony dolarů na tržbách. A pokračování bude.
Fakjů pane učiteli
Stejně jako v případě velkého překvapení konce letošního léta, německé komedie Fakjů pane učiteli (2013). Snímek klesl na čtvrtou příčku žebříčku, o pátém víkendu na něj přišlo 7.996 diváků, kteří za film zaplatili 1.07 milionu korun. Komedie ze studentského prostředí se ale rozhodně nemá za co stydět.
Josh Brolin
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
Zpytovat svědomí by spíš měli tvůrci komiksového pokračování Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil. Čtvrtý víkend v kinech, kultovní pozice a vůči neznámému Fakjů pane učiteli čísla poloviční. O tomto víkendu přišlo na noirově laděný snímek plný hvězd 2.724 diváků. Ti za film zaplatili 399.884 korun. Tomu se říká komerční a marketingový průšvih.
Vladimír Polívka, Johana Matoušková, Jan Cina
Místa Radima Špačka se mezi dvacítku nejúspěšnějších nedostala. | Bionaut
Do žebříčku Top 20 se nedostal dokumentární film Bena Tučka Plán (2014), který pojednává o urbanismu "našeho" hlavního města. "Vypadla" též generační Místa (2014) Radima Špačka a dokument Století Miroslava Zikmunda (2014), jehož hlavní protagonista letos oslavil 95 narozeniny.
Pro informaci uvádíme jednu statistiku z televizního étéru, tuto sobotu sledovalo Babovřesky (2013) přes 1 milion 800 tisíc diváků...
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.