Tržby v českých kinech: Diváky zlákal Labyrint. Zájem byl též o Tři bratry a komedii Fakjů pane učiteli.

Tržby v českých kinech: Diváky zlákal Labyrint. Zájem byl též o Tři bratry a komedii Fakjů pane učiteli.
Labyrint: Útěk
Po Divergenci (2014) a sérii Hunger Games zamířil do kin další "fenomén" filmů pro teenagery. Adaptace knihy Labyrint: Útěk (2014) zaznamenala úspěch v USA, na čele žebříčku skončila i u nás. Do tuzemských 91 kin se na film vypravilo 19.696 diváků. Za projekce zaplatili 2.6 milionu korun. Vzhledem k tomu, že stál snímek de facto stejně jako kolik o premiérovém víkendu v USA utržil, dá se s pokračováním počítat s naprostou jistotou. Ale upřímně, Harry Potter vypadá vedle Labyrintu jako génius.
Tři bratři
| Bioscop
Poprvé jsou na druhém místě. Kdo? Tři bratři, hudební pohádka, která vládne letošnímu žebříčku tuzemských tržeb. O šestém víkendu od nasazení do kin přišlo na film 14.063 diváků, za lístky zaplatili 1.76 milionu korun. Za necelých 6 týdnů od premiéry vidělo snímek Jana Svěráka 422.825 diváků, dosavadní tržby činí 53.5 milionů korun. Smekáme.
Fakjů pane učiteli
Fakjů pane učiteli
Milion na tržbách dosáhla o víkendu už jenom německá komedie Fakjů pane učiteli, na kterou přišlo 9.234 diváků. Za film zaplatili 1.24 milionu korun. Dál už je to s tržbami velmi slabé, řada snímků zaznamenala oproti předchozímu víkendu i 50% pokles. Zřejmě proto, že byl jeden z posledních letních víkendů. V říjnu a listopadu budou kina plnější.
Želvy Ninja pokořily po necelých 5 týdnech jednu metu, na resuscitaci kultu
Místa
90. let přišlo přes 100 tisíc diváků. Novinka režiséra Radima Špačka Místa (2014) zahájila na 16. pozici, když na film o dospívání v 90. letech v českém pohraničí dorazilo 1.762 diváků, kteří v pokladnách nechali 234 tisíc korun. Další český snímek, dokumentární Století Miroslava Zikmunda (2014), se taktéž drží mezi nejnavštěvovanější dvacítkou tuzemských kin. Sonda do vzpomínek a pocitů 95 letého cestovatele skončila dvacátá, na film přišlo 978 diváků, tržby činily 125 tisíc korun. Počkejme si na celková čísla, Unie filmových distributorů, která tržby sčítá, nemá k dispozici informace od všech kinařů na území České republiky. U dokumentů se počítá každý divák a stokoruna.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.