Co mají společného Mad Max a Elton John?

Co mají společného Mad Max a Elton John?
Šílený Max: Zběsilá cesta
Cože?! Představitel drsných chlápků Tom Hardy má ztvárnit popového "Hercula" Eltona Johna?! Je to tak. Na jednu stranu, Elton byl pěkné kvítko, všechno, co jsme napsali o Liberacem, platí i na něj. Hardymu navíc kromě "tvrďáckého" charakteru nechybí smysl pro humor, cynismus a nadhled, což dokázal ve svérázném Bronsonovi (2009). Takže by to vlastně mohlo klapnout.
Tom Hardy
Bronson - herecký koncert Toma Hardyho.
Poměrně zásadní otázka zní následovně: Bude v životopisném snímku, na kterém s držitelem Oscara pracoval scenárista Lee Hall (Billy Eliot, Válečný kůň), všechno tak, jak se to skutečně stalo? Film vzniká pod kontrolou hudebníka (je též jeho koproducentem), doufejme tedy, že si nastaví zrcadlo, které v minulosti často používal spíš ke sjíždění kokainových "lajn". Scenárista Hall si údajně nemůže spolupráci a přístup k muzikantovu archivu vynachválit.
Tom Hardy
Šílený Max: Zběsilá cesta
A potom je tu otázka týkající se Hardyho hudebních/pěveckých schopností. Nějakou dobu prý podobně jako Mark Wahlberg uvažoval o rapu, jinak je ale, co se hudebního sluchu, zpěvu a hry na klavír týče, na štíru. Nahradí Hardyho playback, nebo bude brát hodiny zpěvu a zkusí to přeci jenom naživo?
Film se bude jmenovat Rocketman a režírovat jej bude Michael Gracey, který má zatím ve výrobě svůj debut The Greatest Showman on Earth, muzikálové drama pojednávající o zakladateli největšího pojízdného cirkusu v USA.
Víte, že...
...si Elton John střihnul svou první a hned nezapomenutelnou filmovou roli ve slavném hudebním muzikálu Tommy (1975)? Šílené brýle, šílený výraz v obličeji, k tomu pletený kulich, vysoké boty a pinball. Role "pinball wizarda" sedla Johnovi znamenitě. Film pojednává o chlapci, který přišel o zrak, sluch i řeč. A přes všechna omezení byl mistr v pinballu. Děsivé téma. Elton John přispěl do surrealistické mozaiky výraznou měrou.