Válečný kůň

70%
Válečný kůň

Působivý příběh mladého chlapce jménem Albert a jeho milovaného koně Joeyho se odehrává na samém počátku první světové války. Joey je Albertovým otcem prodán britské jízdě a následně poslán na frontu, kde začíná jeho pozoruhodná pouť na pozadí velké války. Navzdory překážkám, kterým je na každém kroku nucen čelit, Joey ovlivňuje a mění životy všech, se kterými se na své pouti setká. Albert, který na svého přítele nedokáže zapomenout, opouští domov a vydává se na francouzská válečná pole, aby zde svého koně našel a přivedl ho zpátky domů.




Recenze: Válečný kůň

Kinobox.cz
40%

Na závěr chci podotknout, že Válečný kůň není vysloveně špatný film. Je ale jasné, že kdyby nebyl dílem velkého Spielberga, nejspíš by si ho všimlo málo lidí. Ve filmu je hned několik scén, které si chci přehrávat stále dokola (útěk od tanku, útok na Němce, území nikoho), ale jako celek nedrží.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Spielbergovsky dokonalé. Dlouho jsem neviděl tak silný snímek,který mi dokázal vehnat i slzy do očí. Velmi emocionální zážitek,který útočí na divákovi city. Tohle není výtka,protože to vůbec nepůsobí prvoplánovaně a nuceně. To je Spielberg dokáže každý svůj snímek pojmout velmi lidsky a odvyprávět ho tak,že dokáže zahřát u srdce.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
Pěkný příběh jednoho koně a všech, kteří mu nějak zasáhli do života. Je to romantický dobrodružný příběh, ale také slušný válečný kousek. Je jasné, že rozpočet pro Stevena Spielberga nebyl vůbec malý, válečné scény jsou totiž skvělé. Krásný mix žánrů s hollywoodskou příchutí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Těžko říct, proč se Spielberg rozhodl natočit tak patetický film. Protože patos a cukrkandl jistě nejsou omylem, ale cílem. A přes všechny úžasné scény to u pátrání po smyslu toho všeho zůstává. Nejsem tak znechucen, jak jsem očekával, obzvlášť proto, jak rychle film uteče. Ale jinak není co víc říct.

Dodatečné informace

Původní název:
War Horse (více)
  • USA Válečný kůň
  • USA War Horse
Premiéra v ČR:
23. 2. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA, Indie
Rozpočet:
66 mil. USD
Tržby:
177,58 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch