Zemřel herec Paul Walker! Jak? Paradoxně při autonehodě.

Zemřel herec Paul Walker! Jak? Paradoxně při autonehodě.
Diváci jej znali především jako Briana O'Connera z populární akční série Rychle a zběsile. Od září roku 2013 natáčel v pořadí již sedmý díl Rychle a zběsile. Paradox, že zemřel právě při autonehodě, bude zapsán do historie nešťastných a předčasných úmrtí. Zatím není jisté, zda stihl dotočit všechny scény z očekávaného pokračování Rychle a zběsile 7. To se teprve dozvíme.
Rychle a zběsile 5
Paul Walker a Vin Diesel v Rychle a zběsile 5 | Universal Pictures
Podle facebookové stránky herce Walker v momentě nehody neřídil - byl spolujezdcem v autě svého kamaráda. Podle všeho jeli na charitativní akci. Podle místní policie narazili do sloupu veřejného osvětlení v červeném voze Porsche a po příjezdu policie bylo auto už  v plamenech a zcela zničené.
zemrel-herec-paul-walker-jak-paradoxne-pri-autonehode
Paul se narodil v Kalifornii jako jedno ze čtyř dětí v roce 1973. Díky práci své matky, která byla modelkou, se již odmala věnoval modelingu a hrál v nejrůznějších televizních reklamách a seriálech. V roce 1991 absolvoval střední školu Village Christian, kde se věnoval sportu a potom studoval mořskou biologii na Kalifornské univerzitě. Vzhledem k jeho líbivému vzhledu a talentu nikoho nepřekvapí, že se Paul již tehdy věnoval herectví, i když spíše okrajově. Skutečný zlom přišel až v roce 1998, kdy se objevil v menších rolích v několika filmech. Výrazněji na sebe upozorni v teenagerovském hitu Taková normální holka v roce 1999. O rok později si již v thrilleru Lebky zahrál jednu z hlavních rolí a hvězda byla na světě.
zemrel-herec-paul-walker-jak-paradoxne-pri-autonehode-1
Paulovo mládí: Vlevo jako dítě, vpravo již jako student Village Christian High School
Pěkná tvář se Paulovi stala menším handicapem, neboť mu byly nejčastěji nabízeny nenáročné role „plážových hochů“. Paul se nedal a správně vycítil příležitost v roce 2001, kdy přijal roli Rychle a zběsile. Snímek mu změnil život. Konečně začal dostávat role drsnějších hochů, ač žádný z temnějších filmů jeho filmografie se úspěchem rychlé a zběsilé sérii ani nepřiblížil.
Jeho posledním filmem bude v roce 2014 právě Rychle a zběsile 7. Walker několikrát natáčel v České republice (například nedoceněnou pecku Zběsilý útěk) a u i nás se těšil, především díky RaZ sérii, velké popularitě.
zemrel-herec-paul-walker-jak-paradoxne-pri-autonehode-3
Herec po sobě zanechal 15letou dceru Meadow. Jeho předčasný odchod jistě zarmoutí nejen jeho blízké, ale i všechny příznivce rychlých aut a filmového adrenalinu. Paul v posledních letech nabíral charisma a měl našlápnuto k tomu, aby se stal jedním z nejvýraznějších herců své generace. Je smutnou ironií, že zrovna Walker, který byl pověstný pro svou lásku k autům a byl vynikající řidič, zemřel právě tak, jak zemřel. Přejme mu klidný spánek.